یکی از غذاهایی که در پاییز و زمستان می توان تهیه کرد نردونی خورش مرغ یا مرغ انار است. این غذا نوعی خورش است که با پلو سرو می شود و در اصل متعلق به مناطق شمالی ایران بوده است، اما توانسته به نقاط دیگر ایران هم راه پیدا کند و جای خود را در دل همه باز کند. به طور طبیعی شربت انار و دانه های انار در دستور پخت نردونی خورش مرغ ضروری است. در این غذا هم از انار تازه و هم از انار خشک می توان استفاده کرد. در شمال ایران به خص مازندران مرغ ناردونی را در تمام فصول با استفاده از انار خشک طبخ می کنند. کالری مرغ ناردونی ۳۵۸ کالری در هر 100 گرم است
کالری مرغ ناردونی چقدر است؟
- کالری: 284
- پروتئین: 53.4 گرم
- کربوهیدرات: 0 گرم
- چربی:6.2 گرم
عناصری که در کالری مرغ ناردون تاثیر دارد؟
مرغ 3 تکه بزرگ
1.5 فنجان آب انار طبیعی
1 عدد انار
شربت انار 3 تا 4 قاشق غذاخوری
1 عدد پیاز بزرگ
3 حبه سیر بزرگ
1 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
زردچوبه، فلفل سیاه و نمک به میزان لازم
چگونه خورش مرغ ناردونی رژیمی درست کنیم؟
درصورتی که بخواهیم کالری مرغ ناردون را کاهش دهید میتوانید ان را با مراحل زیر درست کیند.
گام یک
برای شروع تهیه نردونی خورش مرغ، مرغ را با زردچوبه، نمک و فلفل مزه دار کنید.
مرحله دوم
تابه ای بردارید و داخل آن مقداری روغن و کره بریزید. مرغ را در تابه بریزید و مرغ را در روغن و کره تفت دهید. مرغ را مرتب برگردانید تا دو طرف آن خوب بپزد.
مرحله سوم
پس از سرخ شدن مرغ ها، آنها را از ماهیتابه خارج کرده و پیازهای خرد شده را به تابه اضافه کنید. پیازها را تفت دهید تا کاملا طلایی شوند. سیر را له یا رنده کنید و بعد از طلایی شدن پیاز به تابه اضافه کنید.
مرحله چهارم
پس از کمی تفت دادن سیر، رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و سیر، پیاز و رب گوجه فرنگی را تفت دهید. سپس شربت انار را اضافه کنید. لطفا در این مدت حرارت شعله را زیاد نکنید زیرا رب انار نیازی به تفت دادن ندارد و حرارت زیاد باعث سوختن آن می شود.
مرحله پنجم
بلافاصله بعد از اضافه کردن رب انار، آب انار را اضافه کنید و بگذارید بجوشد. بعد از جوشیدن باید مقدار نمک و ترشی و شیرینی خورش را در این مرحله تنظیم کنید. اگر رب انارتان خیلی ترش بود یا دوست داشتید طعم خورش شیرین و ترش باشد، می توانید کمی شکر به خورش اضافه کنید تا طعم آن متعادل شود.
مرحله ششم
حالا جوجه ها را در تابه قرار دهید تا آب خورش دور آن را بگیرد. درب ماهیتابه را بگذارید و اجازه دهید مرغ در سس به مدت 2 تا 3 ساعت با حرارت ملایم بپزد. در حین پختن مرغ ها آن ها را برگردانید تا تمام قسمت های مرغ با سس آغشته شود.
. مرحله هفتم
قبل از سرو، دانه های انار را که خلال کرده اید به خورش اضافه کنید و بعد از 15 دقیقه شعله را خاموش کنید. دانه های انار را نباید بیش از 15 دقیقه حرارت داد. در غیر این صورت رنگ قرمز زیبای خود را از دست داده و سفید می شوند.
اگر قصد دارید خورش را با گوشت غاز یا اردک بپزید، باید یکی دو حبه سیر دیگر به خورش اضافه کنید و زمان پخت را افزایش دهید.
در برخی از دستورها چند آلو بخارا به خورش اضافه می شود تا طعم بهتری به آن بدهد.
چگونه کالری مرغ ناردون را بسوزانیم ؟
همه ما میخواهیم تناسب اندام داشته باشیم و وزن مناسبی داشته باشیم، اما برنامههای شلوغ ما اغلب باعث میشود به تناسب اندام برسیم. در حالی که بین زندگی شخصی و حرفه ای خود دستکاری می کنیم، به سختی زمانی را برای مراقبت از خود پیدا می کنیم.
خوب، یک خبر خوب برای همه آن دسته از افرادی که به دلیل کمبود زمان نمی توانند به شکل رویایی خود برسند وجود دارد. یک مطالعه جدید نشان می دهد که انجام یک فعالیت بدنی شدید فقط به مدت 2.5 دقیقه می تواند به شما کمک کند حدود 200 کالری در طول روز افزایش دهید.
در حالی که باشگاهها و استودیوهای تناسب اندام مکانهای بسیار خوبی برای عرق کردن شما هستند، فعالیتهای مختلفی وجود دارد که میتوانید انجام دهید که نیازی به عضویت در یک مرکز تناسب اندام ندارند و همچنان به شما در دستیابی به اهداف ورزشی کمک میکنند. در واقع، برخی از بهترین راهها برای سوزاندن کالری در خارج از باشگاه انجام میشود، بنابراین میتوانید آنها را در خانه، هنگام کار یا مسافرت انجام دهید
- با دستان خود مستقیماً زیر شانه و انگشتان پا در یک وضعیت پلانک بالا قرار بگیرید. پشت شما باید در یک خط مستقیم باشد.
- زانوی چپ خود را خم کرده و نزدیک سینه خود بیاورید، مکث کنید و سپس آن را به حالت اولیه برگردانید.
- همین کار را با پای راست خود تکرار کنید. باید به نظر برسد که روی دست و زانو می دوید.
- به راحتی روی زمین بایستید و پاهای خود را به اندازه عرض باسن از یکدیگر جدا کنید.
- بدن خود را در حالت خمیده به سمت پایین خم کنید و دستان خود را بین پاهای خود روی زمین قرار دهید.
- کمی بپرید تا پاهای خود را عقب ببرید و در وضعیت فشار قرار بگیرید.
- با فشار به پایین پایین بیایید و سپس بلند شوید. دوباره بپرید و پاهای خود را پشت دستان خود به جلو حرکت دهید تا به حالت خمیده برسید
- بایستید تا یک تکرار کامل شود.
- صاف بایستید به طوری که پاها کمی از هم فاصله داشته باشند و دست ها در کنار هم قرار گیرند.
- اکنون به هوا بپرید و پاهای خود را به اندازه عرض شانه باز کنید. در همان زمان دست های خود را روی سر خود دراز کنید.
- به طور ایمن روی زمین فرود بیایید و پاها را کنار هم قرار دهید و بازوها را در دو طرف قرار دهید.
- روی زمین بایستید و پاهای خود را به اندازه عرض شانه از یکدیگر باز کنید.
- به حالت اسکات پایین بروید، زانوهای خود را در راستای انگشتان پا نگه دارید (در 90 درجه). باسن شما نباید زیر زانو باشد و دستانتان باید کنارتان باشد.
- بپرید و هر دو دست خود را در هوا بلند کنید تا نوک انگشتانتان به سمت سقف باشد.
- صاف روی زمین در حالت ایستاده فرود بیایید تا یک تکرار کامل شود.