کالری عدسی چقدر است؟
عدسی  آش عدس ایرانی یکی از غذاهای خوشمزه و مقوی ایرانی است که همانطور که از نامش پیداست با عدس طبخ می شود. عدسی مانند حلیم و آش رشته یکی از صبحانه های معروف ایرانی است. این صبحانه خوشمزه معمولا با عدس، سیب زمینی و پیاز تهیه می شود. کالری عدسی تقریبا زیاد است.   […]

عدسی  آش عدس ایرانی یکی از غذاهای خوشمزه و مقوی ایرانی است که همانطور که از نامش پیداست با عدس طبخ می شود. عدسی مانند حلیم و آش رشته یکی از صبحانه های معروف ایرانی است. این صبحانه خوشمزه معمولا با عدس، سیب زمینی و پیاز تهیه می شود. کالری عدسی تقریبا زیاد است.

 

کالری عدسی چقدر است؟

کالری عدسی

عدس از حبوبات پرطرفدار است که می تواند کالری، پروتئین و مواد معدنی مورد نیاز بدن به ویژه آهن را تامین کند. کالری عدس در هر ۱۰۰ گرم عدس خام ۳۵۳ کالری و در هر ۱۰۰ گرم عدس پخته ۱۱۶ کالری است.

 

 

جدول ارزش غذایی و کالری عدسی

 

عدسی از درشت مغذی ها و ریز مغذی هایی مطابق با جداول زیر تشکیل شده است که ارزش غذایی آن را می سازند

جدول ارزش غذایی عدسی (غذای پخته شده مرکب از چند ماده)
تشکیل دهنده اصلی مقدار در100 گرم
انرژی (کالری) 108 کیلوکالری
کربوهیدرات 11.07 گرم
پروتئین 4.49 گرم
چربی 5.39 گرم
آب 42.36 گرم
فیبر 3.46 گرم
قند 1.20 گرم
کلسترول 30.37 میلی گرم
ویتامین های عدسی (غذای پخته شده مرکب از چند ماده)
نام ویتامین مقدار در 100 گرم
ویتامین A 45.27 میکروگرم
ویتامین D 0.19 میکروگرم
ویتامین E 0.24 میلی گرم
ویتامین K 1.41 میکروگرم
ویتامین C 1.92 میلی گرم
تیامین (B1) 0.09 میلی گرم
ریبوفلاوین (B2) 0.06 میلی گرم
نیاسین (B3) 0.59 میلی گرم
کولین (B4) 30.11میلی گرم
پانتوتنیک اسید (B5) 0.39 میلی گرم
ویتامین B6 0.11 میلی گرم
فولات (B9) 74.74میکروگرم
ویتامین B12 0.06 میلی گرم
مواد معدنی عدسی (غذای پخته شده مرکب از چند ماده)
نام ماده معدنی مقدار در 100 گرم
کلسیم 14.23 میلی گرم
آهن 1.43 میلی گرم
منیزیم 18.10 میلی گرم
فسفر 87.64 میلی گرم
پتاسیم 199.25 میلی گرم
سدیم 362.93 میلی گرم
روی 0.60 میلی گرم
مس 0.12 میلی گرم
منگنز 0.24 میلی گرم
سلنیم 2.98 میکروگرم
مطالب مرتبط  اهمیت صبحانه در تغذیه کودک

 

 

 

 

عدسی چیست؟

 

عدسی نوعی غذاست که ماده اصلی آن عدس است. این غذا یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که تقریباً در تمام نقاط کشور طبخ می شود و بسیار مقوی، ساده و ارزان است و معمولاً به عنوان صبحانه یا میان وعده مصرف می شود و برای شام و ناهار استفاده نمی شود. عدس، پیاز، نعناع خشک، ادویه و پیاز داغ عمدتاً در پخت عدس استفاده می شود. اما می توانید مواد اولیه را به سلیقه خود تغییر دهید یا اضافه کنید. در برخی مناطق علاوه بر عدس، پیاز، رب، روغن، زردچوبه و ادویه جات، از گوشت چرخ کرده، سیب زمینی و گوجه فرنگی نیز در آشپزی استفاده می شود.

 

 

عناصری که در کالری عدسی تاثیر می‌گذارد.

 

  • عدس 2.5 فنجان
  • 1 عدد سیب زمینی بزرگ
  • 1 عدد پیاز بزرگ
  • 1 قاشق غذاخوری آرد سفید
  • روغن زیتون 3 قاشق غذاخوری
  • 1 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
  • نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
  • زردچوبه به میزان لازم

 

چگونه عدسی رژیمی درست کنیم؟

کالری عدسی

گام یک

 

برای تهیه آداسی لذیذ و خاص به صورت سنتی ابتدا یک کاسه بزرگ را پر از آب می کنیم و عدس ها را به مدت 30 دقیقه تا 2 ساعت در آب خیس می کنیم. بعد از این مدت عدس ها را آبکشی و تمیز کنید.

 

مرحله دوم

 

پیاز را نگینی خرد کنید سپس با 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون در قابلمه مناسب تفت دهید.

 

مرحله سوم

 

پیاز را تفت دهید تا سبک شود. سپس مقداری زردچوبه اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا زردچوبه و پیاز یکدست شوند. رب گوجه فرنگی را به مخلوط پیاز و زردچوبه اضافه کنید.

 

مرحله چهارم

 

خوب تفت دهید تا رب گوجه فرنگی خوب سرخ شود. توجه داشته باشید که سرخ کردن رب گوجه فرنگی و دادن طعم و بوی خامی به آن باعث می شود در آخر سوپ عدس ایرانی خوش رنگ تری داشته باشیم.

 

مرحله پنجم

 

در این مرحله عدس آبکش شده و مقداری نمک و فلفل سیاه را به قابلمه اضافه کرده و عدس را تفت دهید. سپس 6 لیوان آب اضافه می کنیم و درب قابلمه را می گذاریم تا عدس آرام آرام بپزد.

 

مرحله ششم

 

حالا حرارت زیر قابلمه را زیاد کنید تا آب زودتر بجوشد سپس حرارت را کم کنید تا عدس روی حرارت متوسط بپزد. سپس آرد سفید را با 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون در یک تابه کوچک تفت دهید.

مطالب مرتبط  کالری همبرگر چقدر است؟

 

مرحله هفتم

 

تفت دادن آرد باعث می شود طعم خامی نداشته باشد و در نهایت رنگ آن کرمی شود. بعد از اینکه آرد را خوب تفت دادید به قابلمه عدس اضافه کنید.

 

مرحله هشتم

 

در مرحله بعد، سیب زمینی ها را به مکعب های کوچک خرد کنید تا راحت تر بپزند، سپس با آب سرد بشویید و کنار بگذارید. بعد از پختن عدس، سیب زمینی های خرد شده را به قابلمه اضافه کنید.

 

مرحله نهم

 

30 دقیقه زمان کافی برای پختن سیب زمینی است و اگر زود با عدس مخلوط کنید له می شود و آش عدس ایرانی ما ظاهر خوبی ندارد.

 

 

چگونه سوپ عدس ایرانی سرو کنیم؟

 

بعد از آماده شدن آداسی آن را در ظرفی بریزید و روی آن را با کنجد، جعفری تازه یا پیاز داغ تزئین کنید. سپس برای زیبایی بیشتر ۱ قاشق غذاخوری از روغن زیتون باقی مانده را روی آن بریزید. در صورت تمایل می توانید چند برش لیموی تازه را با سوپ عدس ایرانی خود سرو کنید.

 

نکات کلیدی برای کم کردن کالری عدسی

 

از بین بردن طعم و بوی بد عدس: مانند هر غذایی با حبوبات، جوشاندن و گرفتن کف آن راز خوشمزه شدن آداسی است.

 

ادویه جات: راز اصلی تهیه یک عدس خوشمزه، ادویه های آن است. پودر کاری بهترین ادویه عدس است که همان طعم سنتی و قدیمی را به آن می دهد.

 

پیاز را در عدس تفت دهید: پیاز را در هر غذایی که نیاز به لعاب و غلیظ شدن دارد تزئین کنید.

 

مقدار آب عدس: مقدار آبی که برای پخت آش عدس ایرانی اضافه می کنید قابل توجه است. عدس ظریف است و قبل از تبخیر آب اضافی خرد می شود. آب اضافی یکی از دلایل ریزش و له شدن عدس است (میزان آب موجود در مواد لازم ذکر شده است.)

 

سیب زمینی: سیب زمینی ها را خرد کرده و به غذا اضافه کنید تا زمان پخت به زمان پخت عدس نزدیک شود. اگر نمی خواهید سیب زمینی ها را خرد کنید، آنها را ریز خرد کنید تا لعاب بیشتری داشته باشند.

 

چگونه کالری عدسی را بسوزانیم

کالری عدسی

5 مایل در ساعت به مدت 30 دقیقه. با این حال، این رقم بسته به متغیرهایی مانند سرعت راه رفتن، وزن و زمین می تواند بیشتر یا کمتر باشد. به عنوان مثال، فردی با وزن 140 پوند ممکن است نزدیک به 125 کالری با همان سرعت پیاده‌روی کند، در حالی که فردی با وزن 250 پوند ممکن است در مدت زمان و سرعت مشابه، نزدیک به 250 کالری بسوزاند.

مطالب مرتبط  رژیم غذایی چاق شدن و افزایش وزن اصولی

 

بالا رفتن از شیب همچنین باعث افزایش مصرف کالری و همچنین سایر اشکال ورزش می شود که می توانند در پیاده روی ادغام شوند. علاوه بر این، راه رفتن سریعتر (4 مایل در ساعت یا بیشتر) یا اضافه کردن فواصل دویدن نیز به میزان قابل توجهی کالری سوزی را افزایش می دهد.

 

بنابراین، تعیین دقیق مقدار کالری که یک فرد از 30 دقیقه پیاده روی می سوزاند دشوار است، اما تخمین زده می شود که راه رفتن با سرعت ثابت 3.5 مایل در ساعت برای 30 دقیقه احتمالاً حدود 200 کالری برای یک فرد می سوزاند. با وزن 185 پوند.

 

بله، پیاده روی آهسته کالری می سوزاند. پیاده روی راهی عالی برای ورزش کردن و سوزاندن کالری است. بسته به وزن بدن و شدت پیاده روی، می توانید تنها در 30 دقیقه پیاده روی با سرعت آهسته بین 160 تا 220 کالری بسوزانید.

 

هر چه سریعتر راه بروید و وزن بدنتان بیشتر باشد، کالری بیشتری خواهید سوزاند. علاوه بر این، پیاده روی می تواند به افزایش کالری سوزی بعد از تمرین کمک کند، زیرا بدن برای ترمیم خود پس از تمرین باید سخت تر کار کند.

 

این اثر پس‌سوختگی نامیده می‌شود و می‌تواند به سوزاندن کالری بیشتر بدون هیچ تلاش اضافی کمک کند. پیاده روی همچنین یک شکل عالی از ورزش کم تاثیر است که می تواند برای کسانی که مشکلات مفصلی یا کشیدگی عضلات دارند مفید باشد.

 

×
×

سبد خرید