کالری زرشک پلو با مرغ چقدر است؟
زرشک پلو با مرغ یکی از غذاهای خاص غذاهای ایرانی است. زرشک پلو با مرغ با برنج، زرشک، زعفران و مرغ درست می شود. این غذای ساده و در عین حال خوشمزه را همه ایرانی ها دوست دارند. کالری زرشک پلو با مرغ برابر با هر ۱۰۰ گرم ۲۷۰ است. زرشک پلو با مرغ چیست؟ […]

زرشک پلو با مرغ یکی از غذاهای خاص غذاهای ایرانی است. زرشک پلو با مرغ با برنج، زرشک، زعفران و مرغ درست می شود. این غذای ساده و در عین حال خوشمزه را همه ایرانی ها دوست دارند. کالری زرشک پلو با مرغ برابر با هر ۱۰۰ گرم ۲۷۰ است.

زرشک پلو با مرغ چیست؟

زرشک پلو با مرغ

زرشک پلو با مرغ در لغت به معنای زرشک پلو با مرغ است. در زبان فارسی به طور کلی پلو / پولو زمانی در نظر گرفته می شود که برنج را با مواد دیگری مخلوط کنند که در این مورد با برنج و زرشک «زرشک پلو» درست می شود.

این غذا معمولاً در همه مجالس ایرانی، از جشن تولد کوچک گرفته تا عروسی های بزرگ ایرانی یا حتی مراسم ترحیم و یادبود، ضروری است. زرشک پولو نیز یک انتخاب محبوب برای اهدا و اهدای نذری در مراسم مذهبی مانند عاشورا است. مراحل ساخت زرشک پلو با مرغ آسان و ساده است.

جدول کالری زرشک پلو با مرغ

کالری زرشک پلو با مرغ

مقدار 100 گرم
کالری 239 
کربوهیدرات 21.67 گرم
پروتئین 11.83 گرم
چربی 11.22 گرم
آب 67.69 گرم
فیبر 0.38 گرم
قند 1.52 گرم
کلسترول 33.56 میلی گرم

موادی که در کالری زرشک پلو با مرغ تاثیر میگذارد

کالری زرشک پلو با مرغ

  • برنج: برنج باسماتی دانه بلند با کیفیت خوب. قبل از شروع آشپزی باید به خوبی شسته شود و به خوبی خیس شود. ما یک راهنمای کامل در مورد طرز تهیه برنج ایرانی داریم، می توانید آن را بررسی کنید.
  • زرشک (زرشک): نگین های کوچکی که از مواد مهم آشپزی ایرانی هستند. آنها موجی از رنگ قرمز زنده و زرق و برق دار و انفجاری از طعم ترش را به هر ظرفی می آورند.
  • پسته تکه تکه شده: رنگ سبز روشن و زیبا با طعم مغزی مشخص که در بسیاری از غذاهای شیرین و خوش طعم خاورمیانه استفاده می شود. تضاد رنگ، طعم و بافت بی نظیری به این غذا می دهد و بهتر است از قبل آن ها را در آب یا ترجیحا گلاب خیس کنید.
  • زعفران: گران‌ترین ادویه دنیا از نظر وزنی که عمدتاً به عنوان چاشنی و رنگ‌کننده در غذا استفاده می‌شود. زعفران شکوفه‌دار با رنگ پررنگ زرد طلایی و عطر شیرین آن جزء جدا نشدنی غذاهای ایرانی به‌ویژه این غذاست.
  • مرغ (مرغ): مرغ (می توانید از هر قسمت مرغ استفاده کنید) جزء ضروری یک زرشک پولوی ایرانی کلاسیک است. با این حال، اگر وگان/گیاهخوار هستید یا حتی طرفدار مرغ نیستید، می توانید آن را حذف کنید یا با گوشت بره یا گاو جایگزین کنید.
  • رب گوجه فرنگی: این رب غلیظ که با پختن گوجه فرنگی به مدت چند ساعت برای کاهش محتوای آب درست می شود، یکی از مواد اصلی آشپزی ایرانی است. در این غذا معمولا مرغ را به صورت سس می پزند. این می تواند سس زعفران یا رایج ترین و به طور سنتی در سس گوجه فرنگی باشد. اگر نمی خواهید از سس گوجه فرنگی استفاده کنید، می توانید به سادگی به جای رب گوجه، زعفران شکفته شده را جایگزین کرده و از آن استفاده کنید.
مطالب مرتبط  شام سالم مادر باردار باید شامل چه چیزی باشد؟

چگونه زرشک پلو با مرغ  رژیمی درست کنیم؟

کالری زرشک پلو با مرغ

برای آنکه بخواهید کالری زرشک ولو با مرغ را کاهش دهید می‌توانید‌ آن را به شکل رژیمی درست کنید. مرحله اول باید جوجه ها را از شب قبل با ادویه و پیاز مزه دار کرده و مخلوط کنید. سپس روی آن را سلفون گذاشته و در یخچال قرار دهید.

در مرحله بعد سس غذا باید آماده شود. برای تهیه سس زرشک پلو در ماهیتابه ای مقداری روغن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا روغن داغ شود. سپس پیاز رنده شده را اضافه کنید و تفت دهید تا سبک و کاراملی شود. سپس رب گوجه فرنگی را به پیازها اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته شود.

در ماهیتابه دیگری کمی روغن بریزید و مرغ مزه دار شده را در آن تفت دهید تا اطراف آنها سرخ شود.

سپس مرغ سرخ شده را با یک لیوان آب جوش، برگ بو و چوب دارچین در سس پیاز و رب گوجه فرنگی قرار دهید و اجازه دهید مرغ با مواد روی شعله ملایم بپزد. بعد از نیم ساعت به مرغ ها نمک اضافه کنید و آنها را برگردانید تا غذا کاملا بپزد.

وقتی مرغ ها کاملا پخته و سس غلیظ شد. طعم مرغ ها را بررسی کنید و در صورت نیاز به غذا نمک اضافه کنید. همچنین می توانید در دقایق آخر پخت مقداری زعفران دم کرده به مرغ ها اضافه کنید. فراموش نکنید که چوب دارچین و برگ بو را از سس مرغ جدا کنید.

اندازه تکه های مرغ

مطالب مرتبط  کالری مصرفی دومیدانی چقدر است؟

برای یک مراسم رسمی، می توانید کل مرغ را به چهار قسمت تقسیم کنید. یعنی پای مرغ و ران مرغ با هم باشند و سینه مرغ کامل شود. اما برای مهمانی های خانوادگی می توانید از قطعات بیشتری استفاده کنید.

برای پخت و پز از سبزیجات استفاده کنید

سبزیجات زیادی برای طبخ مرغ استفاده می شود که طعم فوق العاده مرغ را ایجاد می کند و همچنین بوی آب مرغ می دهد. برای مثال استفاده از ساقه کرفس، هویج و فلفل و سرخ کردن آنها طعم مرغ را عالی می کند. از برگ جعفری، رنده پوست پرتقال و لیمو، جعفری نیز برای تهیه مرغ استفاده می شود.

مقدار آب برای پخت مرغ

وجود آب زیاد در خورش مرغ باعث کاهش کیفیت خورش می شود. بنابراین مقدار آب مرغ را کم کنید و حرارت را ملایم نگه دارید تا در حین پخت آب زیادی از دست ندهد.

ویتامین ها در کالری زرشک پلو با مرغ

ویتامین های خورشت مرغ ساده
نام ویتامین مقدار در 100 گرم
ویتامین A 25.18 میکروگرم
ویتامین D 0.06 میکروگرم
ویتامین E 4.33 میلی گرم
ویتامین K 14.72 میکروگرم
ویتامین C 2.13 میلی گرم
ویتامین (B1) 0.09 میلی گرم
ویتامین (B2) 0.15 میلی گرم
نیاسین (B3) 6.82 میلی گرم
کولین (B4) 59.32میلی گرم
پانتوتنیک اسید (B5) 0.94 میلی گرم
ویتامین B6 0.43 میلی گرم
فولات (B9) 6.10میکروگرم
ویتامین B12 0.21 میلی گرم

سخن پایانی

کالری زرشک پلو با مرغ بالا است بنابراین برای درست کردن این غذای محبوب لازم است روغن و در کل چربی غذا را کنترل کنید. خوردن برنج در کنار مرغ، کمک میکند زودتر سیر شوید. البته ناگفته نماند که پروتئین بالای سینه مرغ دلیل محکمی برای کاهش اشتها و سیربودن شما در بلند مدت است.

مطالب مرتبط  دلایل عدم کاهش وزن چیست

هر وعده غذایی زرشک پلو بین 85-3/113 گرم سینه مرغ (معادل یک کف دست) را می طلبد.

×
×

سبد خرید