منطقه خاورمیانه برای قرن ها به خاطر غذاهای منحصر به فرد و خوش طعم خود شناخته شده است. غذاهای ایرانی به دلیل ترکیبی از ادویه ها، سبزی ها و سبزیجات یکی از محبوب ترین و دوست داشتنی ترین غذاهای این منطقه است که تجربه ای واقعا فراموش نشدنی را ایجاد می کند. یکی از نمادین ترین غذاهای این غذا آش انار است که مردم سراسر منطقه برای نسل ها از آن لذت می برند. کالری آش انار به شکل متوسطی است.
کالری آش انار چقدر است؟
آش انار یکی از خوشمزه ترین آش های ایران است که کالری نسبتا متوسطی دارد. کالری آش انار در هر ۱۰۰ گرم ۶۱ است.
آش انار چیست؟
آش انار (آش انار) یک غذای سنتی و مقوی ایرانی است. این سوپ خوشمزه با ترکیبی از انار، سبزی و ادویه درست می شود. ترشی آب انار یک پیچ و تاب جالب به مواد ساده این غذای راحت می بخشد.
این سوپ قدمتی طولانی دارد، همانطور که در ادبیات از قدیم الایام به آن اشاره شده است. اعتقاد بر این است که خاندان ایرانی در زمان سلطنت خود در این منطقه قرن ها پیش از آن به عنوان یک خوراکی خاص لذت می بردند و بسیاری از مردم آن را به عنوان غذای شب یلدا درست می کردند. برای تهیه سوپ انار به برنج نیم دانه، آب انار، رب انار، لوبیا قرمز، عدس، سبزیجات سبز رنگ مانند پیازچه، جعفری، گشنیز و نعناع سرخ شده، سیر، پیاز و آب گوشت نیاز دارید.
جدول ارزش غذایی و کالری آش انار
آش انار از درشت مغذی ها و ریز مغذی هایی مطابق با جداول زیر تشکیل شده است که ارزش غذایی آن را می سازند
جدول ارزش غذایی آش انار (غذای پخته شده مرکب از چند ماده) | |
تشکیل دهنده اصلی | مقدار در100 گرم |
انرژی (کالری) | 61 کیلوکالری |
کربوهیدرات | 10.98 گرم |
پروتئین | 1.45 گرم |
چربی | 1.36 گرم |
آب | 53.15 گرم |
فیبر | 1.01 گرم |
قند | 2.68 گرم |
کلسترول | 0.00 میلی گرم |
ویتامین های آش انار (غذای پخته شده مرکب از چند ماده) | |
نام ویتامین | مقدار در 100 گرم |
ویتامین A | 59.92 میکروگرم |
ویتامین D | 0.00 میکروگرم |
ویتامین E | 0.86 میلی گرم |
ویتامین K | 126.02 میکروگرم |
ویتامین C | 5.84 میلی گرم |
تیامین (B1) | 0.03 میلی گرم |
ریبوفلاوین (B2) | 0.03 میلی گرم |
نیاسین (B3) | 0.35 میلی گرم |
کولین (B4) | 5.37میلی گرم |
پانتوتنیک اسید (B5) | 0.22 میلی گرم |
ویتامین B6 | 0.06 میلی گرم |
فولات (B9) | 24.52میکروگرم |
ویتامین B12 | 0.00 میلی گرم |
مواد معدنی آش انار (غذای پخته شده مرکب از چند ماده) | |
نام ماده معدنی | مقدار در 100 گرم |
کلسیم | 22.93 میلی گرم |
آهن | 0.84 میلی گرم |
منیزیم | 15.51 میلی گرم |
فسفر | 25.64 میلی گرم |
پتاسیم | 159.72 میلی گرم |
سدیم | 152.17 میلی گرم |
روی | 0.28 میلی گرم |
مس | 0.06 میلی گرم |
منگنز | 0.23 میلی گرم |
سلنیم | 0.27 میکروگرم |
طعم آش انار چگونه است؟
ماده اصلی آش انار ایرانی سس انار است. طعم شیرین و بی نظیری به غذا اضافه می کند که در هیچ نوع سوپ دیگری یافت نمی شود. برنج بافتی دلچسب به آن می بخشد، در حالی که گیاهان به طعم کلی پیچیدگی و عمق می بخشند. علاوه بر این، بسته به نحوه تهیه، این غذای خوش طعم را می توان به عنوان پیش غذا یا غذای اصلی سرو کرد.
عناصری که در کالری آش انار تاثیر گذار اند
1 فنجان برنج نیم دانه
½ فنجان لوبیا قرمز
½ فنجان عدس
½ فنجان بلغور گندم یا جو
300 گرم سبزیجات سبز (پیازچه، جعفری، گشنیز، نعنا سرخ شده، شوید (اختیاری)، اسفناج (اختیاری))
5 عدد پیاز
1.5 فنجان آب انار
4 فنجان آب گوشت
2 قاشق غذاخوری رب انار
4 حبه سیر
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
زردچوبه و روغن به میزان لازم
چگونه آش انار کم کالری درست کنیم؟
گام یک
برای تهیه آش انار خوشمزه ابتدا لوبیا و برنج و جو یا بلغور گندم را در ظرفی پر از آب از چند ساعت قبل بریزید و بگذارید خوب خیس بخورد. سپس برنج، جو یا بلغور گندم، لوبیا و عدس را بشویید و در قابلمه مناسبی بریزید.
مرحله دو
چند لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید تا مواد کاملا پخته و له شوند. در این فاصله پیازها را خرد کرده سپس تابه مناسبی را روی حرارت قرار دهید.
مرحله سوم
پیازها را به تابه اضافه کنید و خوب تفت دهید تا آب اضافی آنها گرفته شود. سپس مقداری روغن اضافه کنید و پیازها را خوب تفت دهید تا طلایی شوند. مقداری زردچوبه به پیاز اضافه کنید.
مرحله چهارم
پیاز را چند دقیقه دیگر کمی تفت دهید تا پیاز جذب زردچوبه شود. در مرحله بعد پیاز داغ را از ماهیتابه خارج کرده و سیر را خلال کرده و خوب تفت دهید و کنار بگذارید.
مرحله پنجم
سبزیجات را درشت خرد کرده و کنار بگذارید. بعد از پخت کامل حبوبات و برنج آب آنها را دور بریزید سپس مواد را به قابلمه مناسب و جادار منتقل کنید.
مرحله ششم
حالا آب انار را به همراه آب گوشت، رب انار، سبزی سبز، پیاز داغ و مقداری نمک، فلفل سیاه و سماق به قابلمه اضافه کنید و بگذارید سوپ روی حرارت ملایم بجوشد. نیازی به گذاشتن درب قابلمه نیست.
مرحله هفتم
بعد از اینکه سوپ خوب جا افتاد، سیر سرخ شده را اضافه کنید و اجازه دهید سوپ چند بار دیگر بجوشد.