ویارغذایی در دوران بارداری اصرار ناگهانی برای خوردن نوع خاصی از غذا یا غیر غذایی (پیکا) است. آنها یک تجربه واقعی هستند و بسیاری از زنان را در دوران بارداری تحت تاثیر قرار می دهند.
گاهی اوقات ممکن است هوس غذاهای معمولی مانند کیک شکلاتی یا سیب داشته باشید. گاهی اوقات ممکن است بخواهید ترکیبات غذایی غیرعادی یا غذاهایی را که معمولاً دوست ندارید بخورید.
هوس های رایج غذایی شامل بستنی، شکلات، سایر غذاهای شیرین، ماهی، محصولات لبنی و میوه است.
علت به وجود اومدن ویارغذایی در دوران بارداری
هیچ کس واقعاً نمی داند که چرا میل به غذا ایجاد می شود. با این حال، هیچ مدرکی دال بر ارتباط بین هوس و کمبود مواد مغذی وجود ندارد.
بسیاری از زنان باردار نیز به طور ناگهانی نسبت به برخی از غذاهای با مزه و بوی تند بیزاری می کنند.
هوس های غذایی و عدم علاقه ناگهانی به غذا ممکن است با اثرات هورمون های بارداری مرتبط باشد که می تواند طعم و بوی برخی غذاها را تغییر دهد.
با ویارغذایی در دوران بارداری
تا زمانی که به خوردن انواع غذاهای سالم ادامه دهید، تسلیم شدن به هوس غذایی گاه به گاه مشکلی ندارد.
اگر زیاد هوس خوردن غذاهای ناسالم مانند شیرینی یا شکلات دارید، سعی کنید زیاده روی نکنید. قند بیش از حد می تواند باعث افزایش وزن و مشکلات دندانی شود. همچنین، اگر دیابت بارداری دارید، به شما در مدیریت بیماری کمک نمی کند.
پزشک، ماما، متخصص تغذیه یا پرستار سلامت مادر و کودک شما می تواند اطلاعات بیشتری در مورد افزایش وزن سالم در دوران بارداری ارائه دهد. به طور کلی، افزایش وزن سالم در دوران بارداری 5 تا 12 کیلوگرم بسته به وزن اولیه شما است.
چند نکته برای مدیریت ویارغذایی در دوران بارداری
توصیه های زیر به شما کمک می کند تا هوس غذایی خود را مدیریت کنید:
- وعده های غذایی منظم و سالم بخورید تا از احساس گرسنگی ناگهانی جلوگیری کنید
- شربت خانه خود را با تنقلات سالم نگه دارید
- وقتی گرسنه هستید خرید مواد غذایی را انجام ندهید
- غذاهای سالم و با شاخص گلیسمی پایین (GI) را انتخاب کنید که شما را برای مدت طولانیتری سیر نگه میدارد (مانند جو دوسر بدون شیرینی (فرنی)، نانهای سبوسدار، لوبیا پخته شده و میوههای تازه)
- به اندازه کافی بخوابید (تحقیقات نشان داده است افرادی که کم خواب هستند بیشتر از غذاهای سالم میل به غذای ناسالم دارند)
- فعال بدنی باقی بمانند
- نوشیدن مقدار زیادی آب
- دندان های خود را مرتب تمیز کنید
اگر می خواهید در مورد نیازهای تغذیه ای در دوران بارداری خود بیشتر بدانید، می توانید به یک متخصص تغذیه مراجعه کنید.
در ویارغذایی در دوران بارداری از چه غذا هایی باید اجتناب کرد؟
هنگامی که باردار هستید، چند غذا وجود دارد که باید از آنها اجتناب کنید.
چیزهایی مانند:
- لبنیات خام یا غیر پاستوریزه
- پنیرهای نرم به عنوان مثال بری، پنیر بزی
- سوشی
- تخم مرغ خام
- رب، پخش گوشت و غذاهای دریایی دودی
- آماده برای خوردن گوشت های خرد شده اغذیه فروشی
- غذای نیم پز – به خصوص گوشت
- اینها می توانند حاوی باکتری های مضر از جمله سالمونلا و coli باشند. و منجر به بیماری های مضر مانند لیستریا یا توکسوپلاسموز می شود.
مطمئن شوید که غذاها را با خیال راحت تهیه و نگهداری می کنید.
در مورد غذاهایی که در دوران بارداری باید از آنها اجتناب کنید بیشتر بخوانید.
چه غذاهایی نباید در دوران بارداری خورده شود؟
الکل
هیچ سطح مطمئنی از الکل وجود ندارد که بتوانید در دوران بارداری بنوشید. الکل می تواند به جنین شما آسیب برساند.
چه در حال برنامه ریزی برای بارداری باشید، چه در حال حاضر باردار باشید یا در دوران شیردهی، ننوشیدن الکل مطمئن ترین گزینه است.
هنگامی که باردار هستید، به مواد مغذی بیشتری مانند پروتئین، آهن، اسید فولیک، ید و کولین نیاز دارید. همچنین دریافت مقدار کافی کلسیم، ویتامین D، پتاسیم و فیبر بسیار مهم است.
انتخاب هوشمندانه غذایی می تواند به شما کمک کند بارداری سالم و کودکی سالم داشته باشید. در اینجا چند ایده برای کمک به شما در تغذیه سالم در دوران بارداری آورده شده است.
یک برنامه غذایی سالم را دنبال کنید.
برای دریافت مواد مغذی مورد نیاز در دوران بارداری، از یک برنامه غذایی سالم پیروی کنید [PDF – 1.82 MB]. ترکیبی از غذاهای سالمی که از هر گروه غذایی لذت می برید، انتخاب کنید، از جمله:
- میوه های کامل – مانند سیب، انواع توت ها، پرتقال، انبه و موز
- سبزیجات – مانند کلم بروکلی، سیب زمینی شیرین، چغندر، بامیه، اسفناج، فلفل، و جیکاما
- غلات کامل – مانند برنج قهوه ای، ارزن، بلغور جو دوسر، بلغور و نان سبوس دار
- پروتئین ها – مانند گوشت بدون چربی و مرغ، تخم مرغ، غذاهای دریایی، لوبیا و عدس، آجیل و دانه ها، و توفو
- لبنیات کم چرب یا بدون چربی – مانند شیر، ماست، پنیر، لبنیات بدون لاکتوز، و نوشیدنی های غنی شده سویا (شیر سویا) یا ماست سویا
- روغن ها – مانند روغن نباتی، روغن زیتون، و روغن های موجود در غذاهایی مانند غذاهای دریایی، آووکادو و آجیل
- در مورد تغذیه سالم بیشتر بدانید.
مقدار مناسب کالری را برای خود دریافت کنید.
میزان کالری مورد نیاز شما در طول بارداری تغییر می کند. اکثر زنانی که قبل از بارداری وزن سالمی دارند، به کالری زیر نیاز دارند:
- سه ماهه اول (12 هفته اول) – بدون کالری اضافی
- سه ماهه دوم (13 تا 26 هفته) – حدود 340 کالری اضافی در
- سه ماهه آخر (پس از 26 هفته) – حدود 450 کالری اضافی در
افزایش وزن بخشی طبیعی از بارداری است. اینکه چه مقدار وزن برای افزایش سالم است – و تعداد کالری اضافی که نیاز دارید – به چیزهای زیادی بستگی دارد، از جمله اینکه قبل از بارداری چقدر وزن داشتید. از پزشک یا مامای خود بپرسید که چه مقدار کالری نیاز دارید و چه مقدار وزن برای افزایش وزن در دوران بارداری مفید است.
غذاهای خاصی نخورید
این غذاها ممکن است دارای باکتری هایی باشند که می توانند به کودک شما آسیب برسانند. دور بمان از:
- ماهی یا صدف خام (نپخته) یا کمیاب (نپخته) مانند سوشی یا صدف خام
- گوشت خام یا کمیاب، مرغ یا تخم مرغ
- آب، شیر یا پنیر غیر پاستوریزه – مطمئن شوید که روی برچسب “پاستوریزه” نوشته شده است
- ناهار یا اغذیه فروشی، غذاهای دریایی دودی و هات داگ – مگر اینکه تا زمانی که بخار شوند (165 درجه فارنهایت یا درجه فارنهایت) حرارت داده شوند.
- سالادهای آماده گوشت یا غذاهای دریایی مانند سالاد ژامبون، سالاد مرغ یا سالاد تن ماهی
- جوانه های خام، از جمله جوانه یونجه، شبدر، تربچه، و جوانه ماش
- درباره غذاهایی که در دوران بارداری باید از آنها اجتناب کنید