همانطور که میدانید کودکان و خصوصا نوزادان معده حساسی دارند و برای روند رشد بهتر نیازمند یک برنامه غذایی هستند. به همین دلیل در این برنامه ممنوعیت در تغذیه نوزاد یک اصل مهم است. این ممنوعیت ها شامل غذاهایی است که نباید به کودک داده شود.
ممنوعیت در تغذیه نوزاد شامل چیست؟
در زیر بعضی از مواد غذایی آورده شده که شامل ممنوعیت در تغذیه نوزاد میشود.
نمک
نوزادان نباید نمک زیادی بخورند، زیرا برای کلیه آنها مفید نیست.
به غذا یا آب پخت و پز کودکتان نمک اضافه نکنید و از مکعب ها یا آبگوشت استفاده نکنید، زیرا اغلب نمک زیادی دارند.
اگر قصد دارید همان غذا را به کودک خود بدهید، این را به خاطر داشته باشید وقتی برای خانواده غذا درست می کنید.
از مصرف غذاهای شور مانند:
بیکن
- سوسیس و کالباس
- چیپس با نمک اضافه شده
- کراکرها
- چیپس
- غذاهای آماده
- غذای آماده
- قند
کودک شما به شکر نیاز ندارد.
از دیگر ممنوعیت در تغذیه نوزاد شکر است. با پرهیز از تنقلات و نوشیدنی های شیرین (از جمله آب میوه و سایر نوشیدنی های میوه ای)، به جلوگیری از پوسیدگی دندان کمک خواهید کرد.
چربی های اشباع شده و ممنوعیت در تغذیه نوزاد
غذاهای حاوی چربی اشباع زیاد مانند چیپس، بیسکویت و کیک را به کودک خود ندهید.
بررسی برچسب های تغذیه می تواند به شما در انتخاب غذاهایی که چربی اشباع کمتری دارند کمک کند.
عسل ممنوعیت در تغذیه نوزاد
گاهی اوقات عسل حاوی باکتری هایی است که می توانند در روده نوزاد سم تولید کنند که منجر به بوتولیسم نوزاد می شود که یک بیماری بسیار جدی است.
تا زمانی که به کودکتان بیش از یک سال نرسیده عسل ندهید. عسل یک قند است، بنابراین اجتناب از آن به جلوگیری از پوسیدگی دندان نیز کمک می کند.
آجیل کامل و بادام زمینی و ممنوعیت در تغذیه نوزاد
آجیل و بادام زمینی کامل نباید به کودکان زیر 5 سال داده شود، زیرا ممکن است در آنها خفه شوند.
می توانید از حدود 6 ماهگی به کودک خود آجیل و بادام زمینی بدهید، به شرطی که له شده، آسیاب شده یا یک مغز آجیل یا کره بادام زمینی صاف باشد.
اگر سابقه آلرژی غذایی یا سایر آلرژی ها در خانواده شما وجود دارد، قبل از معرفی آجیل و بادام زمینی با پزشک عمومی یا پزشک خود صحبت کنید.
پنیر و ممنوعیت در تغذیه نوزاد
پنیر می تواند بخشی از یک رژیم غذایی سالم و متعادل برای نوزادان و کودکان خردسال باشد و کلسیم، پروتئین و ویتامین ها را تامین کند.
نوزادان از 6 ماهگی می توانند پنیر پاستوریزه پرچرب بخورند. این شامل پنیرهای سفت مانند پنیر چدار ملایم، پنیر دلمه و پنیر خامه ای می شود.
نوزادان و کودکان خردسال نباید پنیرهای نرم کپک زده مانند بری یا کامبرت یا پنیر شیر بز رسیده و پنیر نرم رگ آبی مانند روکفور بخورند. خطر بیشتری وجود دارد که این پنیرها حامل باکتری به نام لیستریا باشند.
بسیاری از پنیرها از شیر غیر پاستوریزه تهیه می شوند. به دلیل خطر ابتلا به لیستریا، بهتر است از این موارد اجتناب کنید.
می توانید برچسب روی پنیرها را بررسی کنید تا مطمئن شوید که از شیر پاستوریزه تهیه شده اند.
اما این پنیرها را می توان به عنوان بخشی از یک دستور پخت پخته استفاده کرد زیرا لیستریا با پختن از بین می رود. به عنوان مثال، بری پخته، گزینه مطمئن تری است.
تخم مرغ خام و کم پخته و ممنوعیت در تغذیه نوزاد
نوزادان از حدود 6 ماهگی می توانند تخمک داشته باشند.
اگر تخم مرغ ها تخم مرغ هستند و روی آنها یک شیر قرمز مهر زده شده است یا شیر قرمزی را می بینید که روی جعبه آن عبارت “British Lion Quality” روی جعبه آن نوشته شده است، برای کودک شما خوب است که آنها را خام (مثلاً در خانه) داشته باشید. سس مایونز) یا کمی پخته شده باشد.
تخم مرغ هایی که علامت شیر قرمز را ندارند باید بپزند تا زمانی که سفیده و زرده آن جامد شود. تخم اردک، غاز یا بلدرچین نیز همینطور است.
از تخممرغهای خام، از جمله مخلوط کیک نپخته، بستنیهای خانگی، سس مایونز خانگی یا دسرهایی که حاوی تخممرغ نپختهای هستند که نمیتوانید تأیید کنید که مهر شیر قرمز دارند، خودداری کنید.
نوشیدنی برنج ممنوعیت در تغذیه نوزاد
کودکان زیر 5 سال نباید نوشیدنی برنج را به عنوان جایگزین شیر مادر یا شیر خشک نوزاد (یا شیر گاو بعد از 1 سالگی) مصرف کنند زیرا ممکن است حاوی آرسنیک بیش از حد باشد.
آرسنیک به طور طبیعی در محیط یافت می شود و می تواند به غذا و آب ما راه پیدا کند.
برنج نسبت به سایر غلات آرسنیک بیشتری جذب می کند، اما این بدان معنا نیست که شما یا کودکتان نمی توانید برنج بخورید.
در بریتانیا، حداکثر سطوح آرسنیک غیر آلی در برنج و محصولات برنج مجاز است، و حتی سطوح سخت تری برای غذاهایی که برای کودکان در نظر گرفته شده است، تعیین شده است.
اگر فرزندتان قبلاً نوشیدنی برنج خورده است نگران نباشید. هیچ خطر فوری برای آنها وجود ندارد، اما بهتر است به شیر دیگری روی بیاورید.
ژله و ممنوعیت در تغذیه نوزاد
ژله می تواند خطر خفگی برای نوزادان و کودکان خردسال باشد.
اگر از مکعب های ژله خام ژله درست می کنید، مطمئن شوید که همیشه دستورالعمل های سازنده را دنبال می کنید.
صدف خام و ممنوعیت در تغذیه نوزاد
صدف های خام یا کم پخته شده مانند صدف، صدف و صدف می توانند خطر مسمومیت غذایی را افزایش دهند، بنابراین بهتر است آن را به نوزادان ندهید.
کوسه، اره ماهی و مارلین
به کودک خود کوسه، اره ماهی یا مارلین ندهید. مقدار جیوه موجود در این ماهی ها می تواند بر رشد سیستم عصبی نوزاد تاثیر بگذارد.