مصرف دارو در دوران شیردهی
مصرف  دارو در دوران شیردهی بی خطر نیست . اما می‌توان گفت مقدار بسیار کمی از آن وارد شیر مادر می شود و تأثیری بر کودک نخواهد داشت. مادران شیرده به دلیل مصرف دارو به ندرت مجبور به قطع شیردهی می شوند. با این حال، مهم است که از پزشک یا داروساز خود مشاوره بگیرید. […]

مصرف  دارو در دوران شیردهی بی خطر نیست . اما می‌توان گفت مقدار بسیار کمی از آن وارد شیر مادر می شود و تأثیری بر کودک نخواهد داشت.

مادران شیرده به دلیل مصرف دارو به ندرت مجبور به قطع شیردهی می شوند. با این حال، مهم است که از پزشک یا داروساز خود مشاوره بگیرید. آنها خطرات و فواید مصرف دارو را در مقابل هر گونه خطری برای کودک شما ارزیابی می کنند.

قبل از اینکه پزشک دارویی برای شما تجویز کند، مطمئن شوید که او از شیردهی شما مطلع است

خطرات مصرف دارو در دوران شیردهی

مصرف دارو در دوران شیردهی

برخی از داروها می توانند باعث اسهال یا استفراغ نوزاد شوند یا او را به طور غیرعادی خواب آلود یا تحریک پذیر کنند. سایر داروها نیز می توانند باعث تولید شیر بیشتر یا کمتر از حد معمول شوند.

مقدار دارویی که وارد شیر مادر می شود و تأثیر آن بر نوزاد به سن و سلامتی نوزاد، نوع دارو، میزان مصرف و زمان مصرف آن بستگی دارد.

اگر کودک شما نارس بوده، بیمار است یا خودش دارو مصرف می کند، باید مراقب باشید.

ممنوعیت در مصرف دارو در دوران شیردهی

مصرف دارو در دوران شیردهی

گاهی اوقات به مادران توصیه می شود در صورت مصرف برخی داروها در صورت آسیب رساندن به نوزاد، شیردهی را قطع کنند. نمونه هایی از داروهایی که در دوران شیردهی مناسب نیستند عبارتند از:

مطالب مرتبط  رژیم غذایی سالم در دوران بارداری چه ویژگی دارد

  • برخی از داروهای شیمی درمانی برای سرطان
  • برخی از داروها برای بیماری های قلبی مانند نامنظم شدن ریتم قلب
  • لیتیوم برای برخی از شرایط سلامت روان مانند اختلال دوقطبی
  • داروهای تزریقی مورد استفاده در اسکن MRI
  • برخی از داروهای مورد استفاده برای درمان بیماری های پوستی مانند آکنه یا پسوریازیس
  • در دوران شیردهی تصور نکنید که داروهای گیاهی و چای بی خطر هستند. همیشه باید قبل از مصرف داروی گیاهی یا چای با پزشک یا ماما صحبت کنید.

مصرف دارو در دوران شیردهی  با چه دارو هایی خطرناک نیست؟

مصرف دارو در دوران شیردهی

داروهای آلرژی و تب یونجه: آنتی هیستامین هایی که باعث خواب آلودگی شما نمی شوند بی خطر در نظر گرفته می شوند. اسپری های بینی و قطره های چشمی بی خطر هستند. آنتی هیستامین هایی که باعث خواب آلودگی شما می شوند توصیه نمی شوند زیرا ممکن است باعث خواب آلودگی کودک شما شوند.

آنتی بیوتیک ها: بیشتر آنتی بیوتیک ها برای مبارزه با عفونت ها بی خطر هستند، اما توصیه های پزشک را در نظر بگیرید. تتراسایکلین ها ممکن است کوتاه مدت استفاده شوند. مترونیدازول می تواند طعم شیر را تلخ کند.

داروهای ضد افسردگی: برخی از داروهای ضد افسردگی بی خطر هستند. با پزشک خود صحبت کنید.

داروهای آسم: اکثر داروهای پیشگیری کننده و تسکین دهنده بی خطر هستند. بسیار مهم است که در دوران شیردهی داروهای آسم خود را قطع نکنید.

داروی سرماخوردگی و آنفولانزا: بهتر است از استنشاق بخار، اسپری های بینی نمکی و اسپری های ضد احتقان بینی استفاده شود. از داروهای حاوی سودوافدرین خودداری کنید.

داروهای ضد سرفه: سرفه ها معمولاً بدون درمان از بین می روند. اگر می خواهید مخلوط سرفه مصرف کنید، از داروساز خود بپرسید که کدام یک مناسب است. از داروهای حاوی سودوافدرین خودداری کنید.

مطالب مرتبط  رژیم لاغری بدون لبنیات چیست؟

داروهای ضد بارداری خوراکی (قرص): «مینی قرص» فقط حاوی پروژسترون بهترین است. قرص های ضد بارداری خوراکی ترکیبی ممکن است بر میزان شیر شما تأثیر بگذارد.

مسکن ها: ایبوپروفن و پاراستامول بی خطر هستند. داروهای ترکیبی پاراستامول و ایبوپروفن ممکن است در دوران شیردهی بی خطر نباشند، با پزشک خود مشورت کنید. از مصرف آسپرین خودداری کنید.

درمان کرم ها: اکثر درمان های کرم بی خطر هستند.

داروهای گلودرد: قرص و غرغره بی خطر هستند. از مصرف داروهای حاوی ید خودداری کنید.

چگونه مصرف دارو در دوران شیردهی را به حداقل برسانیم؟

مصرف دارو در دوران شیردهی

گاهی اوقات بهتر است در حین مصرف دارو، شیر خود را دوشیده و دور بریزید. این باعث حفظ شیر می شود.

با پزشک یا داروساز خود در مورد تغییر به داروی دیگری صحبت کنید.

دارو را به روش دیگری مصرف کنید، مثلاً به عنوان اسپری بینی.

کمترین دوز ممکن را برای تسکین علائم خود مصرف کنید.

دارو را بلافاصله بعد از شیر خوردن یا قبل از خواب طولانی کودکتان مصرف کنید.

داروهای مکمل و گیاهی در دوران شیردهی

داروهای مکمل شامل ویتامین ها، داروهای گیاهی، رایحه درمانی و محصولات هومیوپاتی است. مانند سایر داروها، داروهای مکمل نیز می توانند عوارض جانبی داشته باشند.

در مورد اکثر داروهای گیاهی و سنتی، اطلاعات مستند کافی برای تعیین ایمنی آنها در شیردهی وجود ندارد، بنابراین از متخصص بهداشت خود برای مشاوره بخواهید.

اگر به واکسیناسیون نیاز داشته باشم چه می شود؟

مصرف دارو در دوران شیردهی

بیشتر واکسیناسیون ها در دوران شیردهی ایمن و موثر هستند. با این حال، واکسیناسیون تب زرد باید اجتناب شود، مگر اینکه کاملا ضروری باشد.

پس از دریافت واکسن آنفولانزا (آنفولانزا) می توانید به شیردهی ادامه دهید.

سخن پایانی

مصرف بیشتر داروها در دوران شیردهی بی خطر است. همچنین، مزایای ادامه دارو برای یک بیماری مزمن ممکن است بر خطرات احتمالی آن غلبه کند.

با این حال، مصرف چند دارو در دوران شیردهی ایمن نیست. اگر دارویی مصرف می‌کنید که می‌تواند برای کودک شما مضر باشد، ممکن است پزشک شما یک داروی جایگزین را توصیه کند. یا ممکن است زمانی که دارو در شیر مادر شما در سطح پایینی قرار دارد، شیردهی را توصیه کنند.

مطالب مرتبط  رژیم لاغری پالئو چیست

گاهی اوقات ممکن است ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی به شما توصیه کند که شیردهی را به طور موقت یا دائم متوقف کنید. توصیه می تواند بستگی به مدت زمان مصرف دارو داشته باشد. اگر از قبل اطلاع دارید، می توانید علاوه بر شیردهی، شیر دوشیده را نیز پمپاژ کنید. سپس پس از شروع مصرف دارو از شیر مادر ذخیره شده استفاده کنید.

اگر فقط به طور موقت نیاز دارید شیردهی را متوقف کنید، از یک سینه‌پمپ برقی دوبل استفاده کنید تا شیر خود را حفظ کنید تا زمانی که بتوانید دوباره شیر دهید. شیری را که در حین مصرف دارو پمپاژ می کنید دور بریزید.

اگر مطمئن نیستید که دارو در دوران شیردهی ایمن است، شیر دوشیده شده را پمپ کنید، برچسب بزنید و ذخیره کنید تا زمانی که با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود مشورت کنید. اگر نیاز به قطع دائم شیردهی دارید – که غیرعادی است – از پزشک خود در مورد از شیر گرفتن و کمک به شما در انتخاب شیر خشک بپرسید.

×
×

سبد خرید