قهوه در رژیم غذایی سم خالص یا درمان معجزه آسا؟
قهوه نوشیدنی مورد علاقه آلمانی هاست. برای بسیاری غیرقابل تصور است که روز را بدون قهوه شروع کنند. قرن هاست که این نوشیدنی داغ به وفور در سراسر جهان و در هر مناسبتی نوشیده می شود. اصطلاح قهوه از کلمه عربی «قهوا» گرفته شده و به معنای چیزی شبیه نوشیدنی محرک است. اما واقعاً نوشیدن […]

قهوه نوشیدنی مورد علاقه آلمانی هاست. برای بسیاری غیرقابل تصور است که روز را بدون قهوه شروع کنند. قرن هاست که این نوشیدنی داغ به وفور در سراسر جهان و در هر مناسبتی نوشیده می شود. اصطلاح قهوه از کلمه عربی «قهوا» گرفته شده و به معنای چیزی شبیه نوشیدنی محرک است. اما واقعاً نوشیدن قهوه در رژیم غذایی چقدر سالم است؟ اینجاست که نظرات متفاوت است. ما به ته این سوال رسیدیم و به نتایج جالبی رسیدیم.

قهوه در رژیم غذایی

قهوه در رژیم غذایی

ما فقط قهوه را به عنوان منبع کافئین می شناسیم. اما قهوه به غیر از کافئین چیزهای بیشتری برای ارائه دارد: حاوی ویتامین های مختلف B،کربوهیدرات ها، چربی ها، آب، پروتئین های ظاهری و اسیدهای گیاهی است. آلکالوئیدهایی مانند کافئین، مواد معدنی و طعم دهنده ها اساس قهوه را تشکیل می دهند. مقادیر مواد بسته به اینکه نسبت ها در مواد خام، محصول برشته شده یا در فنجان اندازه گیری شود، متفاوت است.

با این حال، محتوای کافئین در قهوه به سختی در نتیجه فرآیند بو دادن تغییر می کند. آماده سازی نقش مهمی در این امر ایفا می کند: برای مثال قهوه فیلتر حاوی کافئین قابل توجهی بیشتر از اسپرسو است. محتوای کمتر کافئین در اسپرسو از فشار دادن با آب داغ ناشی می شود، در حالی که در قهوه فیلتر، آب به آرامی جریان می یابد و در نتیجه عطر و مواد تلخ بیشتری از پودر قهوه آزاد می شود.

مطالب مرتبط  کالری لوبیا پلو چقدر است؟

تاثیر قهوه در رژیم غذایی

قهوه در رژیم غذایی

در زنان، ماده موجود در قهوه اساساً دو برابر بیشتر از مردان اثر دارد. واکنش کودکان، جوانان و زنان باردار به قهوه متفاوت از افراد مسن است. به عنوان مثال، سطح کافئین در بدن در افراد سیگاری سریعتر از افراد غیر سیگاری کاهش می یابد. داروها همچنین بر نحوه عملکرد کافئین و مدت زمان تأثیر می گذارند. مصرف منظم قهوه می تواند به یک اثر عادت کردن بر کافئین منجر شود. اما این قابل مقایسه با سیگار، الکل یا مواد مخدر نیست. ساختار ژنتیکی ما بر سرعت تجزیه کافئین در بدن ما تأثیر می گذارد. واکنش همه افراد به مصرف قهوه متفاوت است.

این نیز می‌تواند تا حدی دلیلی باشد که چرا برخی از افراد به قهوه با خواب، آریتمی قلبی و اختلالات گردش خون واکنش نشان می‌دهند و برخی دیگر چنین واکنشی ندارند. به هر حال اگر اغلب بد می خوابید، باید یا به طور کامل بدون قهوه بنوشید یا آخرین فنجان را حداکثر در اوایل بعدازظهر بنوشید.

شایعه ها درباره قهوه در رژیم غذایی

قهوه در رژیم غذایی

با گذشت زمان، افسانه ها و شایعات زیادی در مورد قهوه منتشر شده است – برخی کاملاً مزخرف، برخی کاملاً نادرست نیستند. شفاف سازی می کنیم.

طبق یک افسانه قدیمی، قهوه سرد شما را زیبا می کند. این را می توان به دوره باروک ردیابی کرد، زمانی که رنگ پریدگی ظریف ایده آل زیبایی در نظر گرفته می شد. صورت به همان نسبت روشن بود و لب‌ها قرمز شده بودند. قهوه سرد نوشیده شد، زیرا قهوه داغ می‌توانست آرایش را اجرا کند. البته از نظر امروزی، این افسانه کاملاً مزخرف است.

قهوه فقط برای کسانی که به ندرت آن را می نوشند اثر ادرارآور دارد. مطالعات نشان داده اند که مایعی که دفع می کنیم تقریباً برابر با مقداری است که با قهوه می خوریم. پس این شایعه هم کذب است.

یکی از رایج ترین افسانه های قهوه این است که قهوه ناسالم است. در این مورد، علم کاملاً متفق القول نیست. تقریباً به همان اندازه مطالعاتی وجود دارد که ثابت می کند قهوه ناسالم است.

مطالب مرتبط  تاثیرات پرولاکتین بالا در چاقی

قهوه چه کاری می تواند انجام دهد؟

کسانی که قهوه می نوشند عمر طولانی تری دارند. یکی از دلایل این امر می تواند پلی فنول های موجود در قهوه باشد که تأثیر خوبی بر سطح کلسترول دارد. همزمان کلسترول خوب افزایش یافته و کلسترول بد کاهش می یابد. خطر تصلب شرایین و حمله قلبی کاهش می یابد.

کافئین موجود در قهوه به دلیل اثر گشاد کنندگی عروق که باعث کاهش ضربان قلب می شود، حتی می تواند اثر آرام بخش و افزایش تمرکز داشته باشد. همچنین برای درمان سردرد، آسم و نارسایی قلبی به صورت دارویی استفاده می شود. قهوه اثر تثبیت کننده بر غلظت ماده پیام رسان دوپامین دارد. از نظر آماری، افرادی که قهوه می نوشند کمتر به بیماری پارکینسون مبتلا می شوند.

اسید کلروژنیک موجود در قهوه از سرطان روده بزرگ، پروستات و کبد نیز جلوگیری می کند. اسید کلروژنیک همچنین می تواند تأثیر مثبتی بر متابولیسم انسولین داشته باشد. برای یک بیمار دیابتی خوب است که هر از چند گاهی یک فنجان بخورد.

چقدر قهوه در رژیم غذایی سالم است؟

ارزیابی از مجموع 36 مطالعه از سنگاپور و ایالات متحده نشان داده است افرادی که بین 3 تا 5 فنجان قهوه در روز می نوشند نسبت به افرادی که اصلاً قهوه نمی نوشند کمتر در معرض حمله قلبی یا سکته مغزی قرار دارند. بر اساس این مطالعه، زنانی که 2 تا 3 فنجان در روز می‌نوشیدند، 25 درصد کمتر در معرض خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی بودند. برای سرطان و بیماری قلبی، خطر مرگ در میان مصرف کنندگان 18 درصد کاهش یافت.

مطالعات دیگر در برزیل افزایش فعالیت اسپرم را نشان داد. قهوه همچنین باعث افزایش میل و تحریک بیشتر مردانگی می شود.

علاوه بر این، مطالعات متعدد همچنین نشان داده است که مصرف کنندگان قهوه از نظر جنسی فعال هستند. با این حال، در زنان مشخص شد که فعالیت عضلانی در لوله های فالوپ کاهش یافته است که به نوبه خود می تواند باروری را کاهش دهد.

مطالب مرتبط  چگونه یک بارداری سالم داشته باشیم؟

با قهوه لاغر شوید

قهوه در رژیم غذایی

قهوه همچنین می تواند به کاهش وزن کمک کند. کافئین تضمین می کند که متابولیسم ما شروع به کار می کند، که سیستم عصبی مرکزی را تحریک می کند و سوزاندن چربی را تحریک می کند. این چربی سوزی هم چربی های رژیم غذایی و هم چربی های بدن را تجزیه می کند و تجزیه آنها را آسان تر می کند.

کاهش وزن با قهوه زمانی که قهوه سیاه، بدون شکر و بلافاصله بعد از غذا مصرف شود، بهترین نتیجه را دارد. هیچ رژیمی نباید تنها با قهوه انجام شود. این فقط منجر به اثر یویو یا مشکلات سلامتی می شود. گنجاندن قهوه در برنامه غذایی با ویتامین ها، مواد مغذی و مایعات کافی (به شکل آب و چای های شیرین نشده)، ورزش و ورزش منطقی است.

دوز باعث ایجاد سم می شود

قهوه در مقادیر معمولی قطعا اثرات مثبتی به همراه دارد. تأکید بر «مقدار طبیعی» است زیرا: قهوه به صورت فله ای تأثیر منفی بر بدن دارد. این می تواند خود را به عنوان مثال، در اضطراب، تحریک پذیری، نوسانات خلقی، اختلالات خواب، افسردگی و خستگی نشان دهد. اگر بدن خود را دائماً در سطح بالایی از کافئین نگه دارید، برای همیشه در شرایط استرس فیزیکی قرار دارید. برای جلوگیری از این امر، هر کس باید مقدار قابل تحمل را برای خود بیابد. یک قانون کلی برای مصرف سالم قهوه بیش از 3 فنجان در روز نیست!

×
×

سبد خرید