حتما اسم فولات را شنیده اید. معمولا کمتر به این ماده اساسی در رژیم غذایی اشاره میشود. به همین دلیل در این مقاله شما عزیزان را با فواید فولاد در رژیم غذایی آشنا خواهیم کرد.
اهمیت فولات در رژیم غذایی
فولاد مرکز غنی از ویتامین ب است که برای بدن بسیار ضروری است. در صورت نبود این ویتامین بدن با أنواع بیماری های خاص رو به رو خواهد شد.
ویتامین B که به طور طبیعی در غذا یافت می شود، به ساخت DNA و سایر مواد ژنتیکی کمک می کند. همچنین در کمک به تقسیم سلولی کلیدی است. اسید فولیک که در مکمل ها و غذاهای غنی شده یافت می شود، نسخه مصنوعی فولات است.
یک مطالعه اخیر همچنین نشان داد که ارتباط احتمالی بین فولات در رژیم غذایی و پیشگیری از بیماری آلزایمر وجود دارد. نتایج نشان میدهد که سطح فولات در افراد مبتلا به آلزایمر در مقایسه با افرادی که به بیماری نورودژنراتیو مبتلا نبودند، کمتر بود.
هنوز مطالعات بیشتری برای تأیید وجود علت و معلولی واقعی مورد نیاز است. اما با توجه به اینکه بیش از 6 میلیون آمریکایی با بیماری آلزایمر زندگی می کنند، این تحقیق نشان می دهد که دریافت مقدار توصیه شده روزانه فولات که 400 میکروگرم است، می تواند خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش دهد.
دکتر آرون ریتر، روانپزشک اعصاب، می گوید: سطوح پایین فولات اندکی خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را افزایش می دهد. فولات فولات را به بهترین نحو می توان به عنوان کاهش التهاب در مغز توضیح داد.
فواید فولات در رژیم غذایی و ارتباط آن با سلامتی
فولات در رژیم غذایی برای حفظ سلامتی در طول زندگی شما ضروری است. اگرچه در جمعیت عمومی نادر است، افراد خاصی ممکن است دچار کمبود فولات شوند:
- افراد باردار
- نوزادان
- فرزندان.
افرادی که داروهایی مانند کنترل بارداری، متوترکسات (داروی شیمی درمانی) و متفورمین (دارویی برای کمک به کنترل قند خون در دیابت نوع 2) مصرف می کنند.افراد مبتلا به شرایط پزشکی مانند بیماری کبد و بیماری سلیاک.
مهم ترین دلایل مصرف فولاد در رژیم غذایی
دریافت فولات کافی در هر روز فواید خود را دارد. اینجا چندتایی هستند:
فشار خون را کاهش می دهد
یک مطالعه نشان می دهد که دریافت فولات در رژیم غذایی بیشتر می تواند منجر به کاهش فشار خون و کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی در سنین بالاتر شود.
هموسیستئین، اسید آمینه ای که با شروع تجزیه پروتئین ها ایجاد می شود، می تواند شریان ها را سخت کند و خطر حمله قلبی و سکته را افزایش دهد. اما فولات سطح هموسیستئین را کاهش می دهد.
به رشد سالم جنین کمک می کند
در چند ماه اول بارداری، نقایص لوله عصبی (NTDs) مانند اسپینا بیفیدا ممکن است رخ دهد. نشان داده شده است که سطوح پایین فولات و ویتامین B12 خطر ابتلا به NTDs را افزایش می دهد.
دکتر ریتر میگوید: فولات با بستن لوله عصبی و کمک به رشد مغز، جمجمه و نخاع جنین برای رشد عصبی در رحم بسیار مهم است. در سطح پایه، فولات یکی از مهم ترین ویتامین ها برای کمک به رشد سیستم عصبی است.
اگر باردار هستید یا قصد بارداری دارید، مهم است که ویتامین دوران بارداری حاوی اسید فولیک مصرف کنید.
خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولا مرتبط با سن را کاهش می دهد
علت دژنراسیون ماکولا وابسته به سن (AMD)، یک اختلال چشمی که بینایی مرکزی شما را تحت تاثیر قرار می دهد، به طور کامل شناخته نشده است. در حالی که التهاب و استرس اکسیداتیو می توانند نقش داشته باشند، همچنین تصور می شود که سطوح بالا هموسیستئین نیز ممکن است در این امر نقش داشته باشد.
یک مطالعه نشان می دهد که مصرف 2500 میکروگرم اسید فولیک در روز می تواند خطر ابتلا به AMD را تا 40 درصد کاهش دهد.
خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش می دهد
دکتر ریتر میگوید فولات در رژیم غذایی برای سلامت مغز بسیار مفید است و هنوز تحقیقات بیشتری برای اثبات اینکه آیا و چگونه ویتامین B میتواند به پیشگیری از بیماری آلزایمر کمک کند، مورد نیاز است.
دکتر ریتر میگوید: «ما فکر میکنیم که بیماری آلزایمر به دلیل چند پروتئین مختلف ایجاد میشود که به اشتباه تا شده و در مغز انباشته میشوند. نشان داده شده است که فولات گره های عصبی فیبریلاری (انباشتگی غیرطبیعی پروتئینی به نام تاو) را کاهش می دهد و پروتئین آمیلوئید را کاهش می دهد.
غذاهای غنی از فولات برای وارد شدن به رژیم غذایی شما
فولات به طور طبیعی در غذاها یافت می شود، بنابراین بهترین راه برای دریافت بیشتر ویتامین B، خوردن یک رژیم غذایی غنی از فولات است. توصیه می شود که همه بزرگسالان روزانه 400 میکروگرم فولات دریافت کنند. کسانی که باردار هستند باید 600 تا 1000 میکروگرم در روز را هدف قرار دهند.
در ایالات متحده، غذاهایی مانند غلات، آرد و نان برای جلوگیری از کمبود فولات با اسید فولیک غنی می شوند. برای غذاهایی که به طور طبیعی سرشار از فولات هستند، سعی کنید موارد زیر را به رژیم غذایی خود اضافه کنید:
- ادامه.
- موز.
- تخم مرغ
- عدس.
- کلم بروکسل.
- مارچوبه.
- اسفناج.
- آووکادوها.
- لوبیا سیاه.
- چغندر.
- پرتقال ها.
- کلم بروکلی.
- آجیل و دانه ها.
اگر فکر می کنید کمبود فولات دارید، ممکن است پزشک قبل از تجویز آزمایش خون در مورد علائمی مانند خستگی و ضعف غیرقابل توضیح سوال کند.
با مصرف طبیعی ویتامین موجود در غذاها، احتمال تبدیل فولات در بدن بیشتر است. مراقب میزان مصرف اسید فولیک (شکل فولاتی که در مکملها وجود دارد) باشید، زیرا مشخص شده است که باعث گرفتگی معده، اسهال، بیخوابی و حالت تهوع میشود.
با تحقیقات مداوم در مورد اینکه چگونه فولات در رژیم غذایی ممکن است به پیشگیری از بیماری آلزایمر کمک کند ، علاوه بر تمام فواید دیگر آن ، داشتن یک رژیم غذایی متعادل که شامل مقدار توصیه شده روزانه فولات باشد می تواند مفید باشد.
دکتر ریتر میگوید: «این دادههای جدید شواهد بیشتری ارائه میدهند که خوردن یک رژیم غذایی مغذی و متعادل یکی از کلیدهای پیشگیری از بیماری آلزایمر است. همچنین به ارائهدهندگان مراقبتهای بهداشتی میگوید که ما باید در جستجوی کمبود فولات در جمعیتهای خاص بیماران کوشا باشیم.»