صبحانه یک وعده غذایی مهم برای کودکان در حال رشد است. مطالعات نشان می دهد که افرادی که صبحانه می خورند تمایل به حضور بیشتر در مدرسه، تأخیر کمتر و معده دردهای ناشی از گرسنگی کمتری در صبح دارند. نمرات کلی آزمون آنها بالاتر است، آنها بهتر تمرکز می کنند، مشکلات را راحت تر حل می کنند و هماهنگی عضلات بهتری دارند. کودکانی که صبحانه می خورند نیز احتمال بیشتری دارد که وزن سالم خود را حفظ کنند و همچنین کلسیم کافی دریافت کنند. چه فرزندان شما در خانه و چه در مدرسه غذا می خورند، مطمئن شوید که هر روز یک صبحانه مقوی بخورند. ایده برای صبحانه کودک میتواند کاملا متنوع باشد.
ایده برای صبحانه کودک
روز کودک خود را با یک صبحانه متعادل که حاوی انواع غذاهای غنی از مواد مغذی است شروع کنید. برخی از این گزینه های سریع و آسان را امتحان کنید:
- کره بادام زمینی را روی نان تست غلات کامل پخش کنید
- بلغور و تخم مرغ
- فرنی با زنجبیل و دارچین
- املت صدف یا اوموریس (املت برنج سرخ شده)
- Chilaquiles با تخم مرغ
- غلات و شیر غنی شده با آهن یا جایگزین غیر لبنی غنی شده با تکه های موز
- بلغور جو دوسر فوری با گردوی خرد شده و توت فرنگی ورقه شده روی آن
- دوسا ساده یا پر شده با سیب زمینی کاری و چاتنی
- اسموتی شامل شیر یا جایگزین غیر لبنی غنی شده، اسفناج، موز منجمد و کره آجیل
پارفه با لایههایی از ماست، گرانولای سبوسدار و زغال اخته
مودامس فول – سالاد باقلا با جعفری، گوجه فرنگی، پیاز سبز، آب لیمو و روغن زیتون خالص
یک بار صبحانه درست کنید
اهمیت صبحانه کودک
به فرزندانتان اجازه دهید صبحانه خود را با یک بار صبحانه درست کنند. مانند یک سالاد بار، یک بار صبحانه شامل انواع غذاها برای مخلوط کردن و هماهنگ کردن است. کوچولوها عاشق ایجاد ترکیبات غیرعادی با مخلوط کردن، چیدن و سازماندهی مواد هستند. آیا کره بادام زمینی توت ها را به وافل می چسباند؟ یا ماست آجیل و میوه را خفه می کند؟ مهم نیست که چه ترکیبات مغذی ایجاد می کنند، حس کنترلی که یک بار صبحانه ارائه می دهد را دوست خواهند داشت. در اینجا چند ایده وجود دارد:
- غلات کامل، وافل، تورتیلا، نان یا کلوچه انگلیسی
- کره بادام زمینی
- ماست کم چرب یا بدون چربی
- پنیر کوتاژ
- زیتون
- مربای انجیر یا زردآلو
- انواع میوه های برش خورده مانند موز توت فرنگی، پاپایا یا میوه شور
- سیب پخته شده یا کمپوت میوه
- برش های پنیر
- مغزهای خرد شده مانند بادام هندی یا پسته
- کشمش و زغال اخته خشک
- شیر کم چرب یا بدون چربی
- تخم مرغ آب پز سفت
- Jazz Up پخته غلات
برای یک صبحانه عالی و پر از غلات، به غلات پخته شده (فوری یا غیر فوری)، مانند بلغور جو دوسر، خامه گندم، بلغور، برنج قهوه ای یا کوسکوس سبوس دار طعم و مزه و مغذی اضافه کنید.
در صبحانه کودک از چه چیزی باید استفاده کرد؟
- از آب میوه – سیب، پرتقال یا آب 100 درصد دیگری – یا شیر کم چرب یا بدون چربی به عنوان مایع پخت و پز استفاده کنید.
- برای غلات پخته شده، میوه های خرد شده (سیب، هلو، موز، کیوی)، میوه های خشک (زردآلو خرد شده، پاپایا، خرما، کشمش، زغال اخته) یا آجیل و دانه ها را اضافه کنید.
- برای افزایش کلسیم، پودر شیر خشک را به غلات پخته شده اضافه کنید.
- آن را با ادویه جات زنده کنید: دارچین، جوز هندی، زنجبیل، فلفل دلمه ای یا میخک.
- اگر خوردن صبحانه در خانه به سادگی گزینه ای برای فرزند شما نیست، دریابید که آیا صبحانه مدرسه در دسترس است یا خیر. یا برای آنها صبحانه ای آماده کنید تا بتوانند در اتوبوس یا زمانی که به مدرسه می رسند بخورند. شما نه تنها فرزندان خود را تشویق می کنید که مغذی بخورند، بلکه به بدن و ذهن در حال رشد آنها برای موفقیت کمک می کنید.
ایده برای صبحانه کودک به شکل سالم.
دستور تهیه اسموتی بلوبری و موز
یک اسموتی خوشمزه با زغال اخته تازه یا منجمد مخلوط با موز و شیر نیمه چرب درست کنید.
عناصر
75 گرم زغال اخته (تازه یا منجمد)
2 عدد موز رسیده کوچک
400 میلی لیتر شیر نیمه چرب
0.5 قاشق چایخوری عصاره وانیل
روش
زغال اخته ها را در مخلوط کن بریزید و موز را برش دهید.
شیر و عصاره وانیل را اضافه کنید. چند ثانیه با هم هم بزنید تا یکدست و یکدست شود، سپس در 4 لیوان بریزید. یکباره سرو کنید.
دستور پخت گوجه فرنگی روی نان تست
اطلاعات تغذیه ای
گوجه فرنگی کبابی با پنیر آب شده روی یک تکه نان تست
عناصر
8 عدد گوجه فرنگی نصف شده
3 مشت گوجه گیلاسی، نصف شده
1 قاشق چایخوری گیاهان مخلوط خشک شده
2 قاشق چایخوری پیازچه تازه، خرد شده (اختیاری)
2 قاشق غذاخوری آرد سوخاری خشک سفید یا سبوس دار
4 قاشق چایخوری پنیر سفت کم چرب، ریز رنده شده
4 برش نان سبوس دار
فلفل سیاه آسیاب شده 1 عدد
روش
فر را با دمای 190 درجه سانتیگراد (فر فن 170 درجه سانتیگراد، علامت گاز 5) گرم کنید.
گوجهفرنگیها را، کنارههای برش خورده را روی یک سینی فر بچینید. با سبزی خشک و پیازچه (در صورت استفاده) بپاشید و با فلفل سیاه مزه دار کنید. 10 دقیقه بپزید.
آرد سوخاری و پنیر را روی گوجه فرنگی ها بپاشید و 5 دقیقه دیگر بپزید.
در همین حین نان را برشته کنید. نان تست را روی بشقاب های گرم شده قرار دهید و گوجه فرنگی ها را بین آنها تقسیم کنید. کمی فلفل سیاه اضافی بپاشید سپس سرو کنید.
نان سبوس دار
4 عدد نان شیرینی سبوس دار، از وسط نصف شده
80 گرم پنیر نرم کم چرب
40 گرم زردآلو خشک آماده مصرف، خرد شده
2 عدد موز، ورقه شده
روش
گریل را از قبل گرم کنید. کناره های برش خورده هر شیرینی را به آرامی برشته کنید.
پنیر نرم کم چرب و زردآلو را با هم مخلوط کنید و روی پایه های نان شیرینی بمالید. روی آن را با موز ورقه شده بریزید سپس رویه نان شیرینی را در جای خود ساندویچ کنید.
بلغور شیرین شده
عناصر
200 گرم جو فرنی
300 میلی لیتر شیر بدون چربی
750 میلی لیتر آب
2 عدد موز رسیده بزرگ
200 گرم تمشک (در صورت یخ زدن ذوب شده)
4 قاشق غذاخوری ماست یونانی 0٪ چربی
روش
جو فرنی را با شیر و آب داخل قابلمه بریزید. حرارت دهید و مدام هم بزنید تا فرنی غلیظ شود. حرارت را کم کنید و 3 تا 4 دقیقه بجوشانید و مرتب هم بزنید.
در همین حین، موزها را در ظرفی با استفاده از چنگال له کنید. نیمی از فرنی را هم بزنید. تمشک (یا توت تابستانی یخ زده) را به بقیه موز اضافه کنید و با چنگال کمی آنها را له کنید.
فرنی را بین 6 کاسه گرم تقسیم کنید و هر قسمت را با مخلوط ماست و تمشک بپوشانید.