رژیم غذایی پرفیبر و نقش آن در لاغری
رژیم غذایی پرفیبر
فیبر یکی از مواد مغذی مورد نیاز بدن است. مصرف این ماده به بهبود عملکرد دستگاه گوارش، سلامت قلب، کاهش خطر ابتلا به سرطان و افزایش طول عمر انسان کمک می کند. همچنین این ماده ارزشمند سبب پیشگیری از پرخوری و در نتیجه کاهش وزن می گردد. از این رو، غذاهای پرفیبر در رژیم  لاغری […]

فیبر یکی از مواد مغذی مورد نیاز بدن است. مصرف این ماده به بهبود عملکرد دستگاه گوارش، سلامت قلب، کاهش خطر ابتلا به سرطان و افزایش طول عمر انسان کمک می کند. همچنین این ماده ارزشمند سبب پیشگیری از پرخوری و در نتیجه کاهش وزن می گردد. از این رو، غذاهای پرفیبر در رژیم  لاغری سالم از جایگاه ویژه ای برخوردارند. برنامه ریزی یک رژیم غذایی پرفیبر کار سختی نیست؛ چرا که آن را در خوراکی های گیاهی مختلف یعنی میوه ها، سبزیحات، حبوبات، غلات، آجیل ها و … می توانید بیابید.

مواد غذایی سرشار از فیبر

همانطور که گفتیم، فیبر را می توانید در بسیاری از مواد غذایی در دسترس پیدا کنید. اما متأسفانه با این حال، بسیاری از افراد جهان دچار کمبود فیبر می باشند. به گفته کارشناسان تغذیه مقدار فیبر توصیه شده برای مردان حدود ۳۸ گرم در روز و برای زنان ۲۵ گرم در روز می باشد. در حالی که تحقیقات نشان می دهد عموم مردم تنها نصف این میزان یعنی تنها حدود ۱۵ گرم فیبر را در رژیم غذایی روزانه خود دارند. در اینجا برخی از منابع غنی از این ماده ارزشمند را برای شما معرفی می کنیم تا به راحتی یک رژیم غذایی پرفیبر و سالمی برای خود طراحی کنید.

مطالب مرتبط  13 روش علمی برای کاهش اشتها

رژیم غذایی پرفیبر

  • انجیر یکی از میوه های سرشار از فیبر است. یک فنجان انجیر خشک دارای ۶/۱۴ گرم فیبر از نوع محلول و نامحلول ی باشد.
  • نارگیل، یک منبع مناسب فیبر سالم است که می توانید یا خیال راحت در رژیم غذایی پرفیبر استفاده کنید. میزان فیبر آن، حدود ۴ تا ۶ برابر بیش از فیبر موجود در سبوس جو است. هر فنجان نارگیل حدود ۲/۷ گرم در هر فنجان می باشد.
  • خانواده توت ها از جمله توت فرنگی، تمشک و … نیز منبع غنی فیبر به شمار می روند. میزان فیبر این میوه ها به ازای هر فنجان در محدوده بیشن ۷ تا ۸ گرم می باشد.
  • هر یک عدد گلابی متوسط دارای حدود ۱۰ گرم فیبر می باشد.
  • آووکادو یکی دیگر از میوه های سرشار از فیبر است. ۱۰ گرم در هر فنجان، عدد مربوط به میزان فیبر آن است.
  • اغلب سبزیجات از جمله کنگر فرنگی، نخود فرنگی، کدو، بامیه، شلغم و کلم بروکسل نیز علاوه بر ویتامین ها و مواد معدنی ارزشمند، فیبر فراوانی در خود جای داده اند و توصیه می شود در رژیم غذایی خود بگنجانید.
  • حبوباتی همچون نخود، لوبیا سیاه، لوبیا چیتی، عدس و لپه را نیز می توانید در رژیم غذایی پرفیبر خود داشته باشید.
  • تخم کتان، آجیل ها و بسیاری از دانه های دیگر نیز دارای فیبر فراوانی می باشند.

فیبر در بدن ما چه می کند؟

فیبر در اصطلاح به معنای «الیاف» می باشد. جالب است بدانید که فیبر در بدن ما هضم نمی شود. در واقع بدن انسان آنزیم های لازم برای هضم این ماده را ندارد. اما با این حال اگر به میزان اصولی در رژیم غذایی شما حضور داشته باشد، به لاغر شدن شما کمک خواهد کرد. علت این است که مواد غذایی دارای فیبر می توانند تا بیست برابر حجم خود، آب جذب کنند. بنابراین بیشتر حجم معده را پر کرده و در شما ایجاد احساس سیری می کنند. در ضمن، از آنجا که فیبر، هضم نشده و به همان صورت از دستگاه گوارش شما خارج می شود، آب جذب شده را به مدفوع انتقال داده و همچنین حرکت روده ها را آسان تر می کند. این امر سبب رفع مشکل یبوست خواهد شد. موارد ذکر شده تنها دو نمونه از اثرات فیبر در بدن می باشد.

مطالب مرتبط  کالری بریانی چقدر است؟
×
×

سبد خرید