رژیم غذایی مدیترانه ای چیست؟
رژیم مدیترانه ای
رژیم غذایی مدیترانه ای یکی از معروفترین رژیم های کاهش وزن در جهان است. همانطور که از نامش پیداست، از نحوه تغذیه مردمان ساکن در حوزه مدیترانه الگوبرداری شده است. ماجرا از آنجا شروع شد که کارشناسان، پس از انجام بررسی های متعددی به این مهم دست یافتند که ساکنان این کشورها بسیار کمتر از […]

رژیم غذایی مدیترانه ای یکی از معروفترین رژیم های کاهش وزن در جهان است. همانطور که از نامش پیداست، از نحوه تغذیه مردمان ساکن در حوزه مدیترانه الگوبرداری شده است. ماجرا از آنجا شروع شد که کارشناسان، پس از انجام بررسی های متعددی به این مهم دست یافتند که ساکنان این کشورها بسیار کمتر از جمعیت امریکا شاهد معضل چاقی و مشکلاتی از قبیل چربی و فشار خون، قند خون بالا و بیماری هایی چون سکته های ناگهانی هستند. و در کل، سالم تر هستند. از این رو، به بررسی الگوی تغذیه ای آنان و مقایسه آن با سایر نقاط جهان پرداختند و متوجه نکات مهمی در این زمینه شدند. البته باید گفت که تمام کشورهای ساحل مدیترانه یک رژیم غذایی مخصوص ندارند. اما آنچه که امروزه به عنوان رژیم مدیترانه ای شناخته می شود برگرفته از نکات درست و الگوهای سالم غذایی این کشورها می باشد.

آنچه که باید در رژیم غذایی مدیترانه ای رعایت کنید

رژیم غذایی مدیترانه ای از آنجا که محدودیت های زیادی ندارد، در رده آسان ترین رژیم های سلامتی و لاغری قرار می گیرد. البته باید گفت که آن، به هیچ عنوان برای کاهش وزن طراحی نشده است. اما از آنجا که الگویی برای تغذیه سالم است می تواند به شما در راه رسیدن به تناسب اندام نیز کمک کند. البته فراموش نکنید که رژیم مدیترانه ای یک سبک زندگی است و ورزش و فعالیت بدنی جزو جدانشدنی سبک زندگی سالم می باشد. پس حتما باید در کنار پیروی از آن، ورزش روزانه نیز انجام دهید. برخی از نکاتی که باید در رژیم غذایی مذکور رعایت کنید به شرح زیر می باشند:

مطالب مرتبط  رژیم غذایی مادر برای تعیین جنسیت فرزند دختر

رژیم مدیترانه ای

این غذاها را بخورید

  • غلات کامل بخورید. نان سبوس دار، برنج قهوه ای، جوی دوسر کامل و گندم را جایگزین غلات تصفیه شده کنید.
  • میوه بخورید. مرکبات، سیب، موز، خرما، هلو، انجیر و سایر میوه ها را با توجه به شرایط فصلی در رژیم روزانه خود بگنجانید.
  • ماست و پنیر و لبنیات هم می توانند در رژیم غذایی مدیترانه ای جای گیرند. اما باید خوردن شیر را محدود کنید.
  • از خوردن آجیل و دانه ها غافل نشوید.
  • لوبیا، نخود، عدس و سایر حبوبات را مصرف کنید.
  • گوشت مرغ و انواع ماهی و سایر غذاهای دریایی را مصرف کنید.
  • از چربی سالم روغن زیتون و روغن آووکادو استفاده کنید.

غذاهایی که نباید بخورید

  • از خوردن چربی های اشباع و روغن نباتی خودداری کنید.
  • سوسیس و کالباس و غذاهای کنسروی نخورید.
  • غذاهای کارخانه ای و فراوری شده نخورید.
  • غذاها و نوشیدنی های حاوی شکر را محدود کنید. نوشابه، انواع شیرینی و شکلات و بستنی از جمله این خوراکی ها هستند.

مزایا و معایب رژیم غذایی مدیترانه ای

رژیم غذایی مدیترانه ای هم مانند سایر رژیم های غذایی در کنار مزایای فراوانی که دارد ممکن است ایراداتی هم داشته باشد. ساده بودن این رژیم، مهمترین مزیتی است که دارد. در واقع شما می توانید از این رژیم غذایی برای مدت طولانی و حتی به صورت گروهی و همراه اعضای خانواده تبعیت کنید. قرار نیست شما گرسنگی بکشید یا وعده های غذایی را حذف کنید. از آنجایی که تمام مواد غذایی در این رژیم گنجانده شده اند، لازم نیست خود را از مصرف گروه غذایی خاصی محروم کنید. بنابراین احتمال بروز کمبود مواد غذایی بعد از اتمام دوره رژیم، وجود نخواهد داشت. اما به خاطر داشته باشید که پیش از آغاز رژیم خود با کارشناس تغذیه مشورت کنید و نیازهای خود را شناسایی نمایید.

مطالب مرتبط  کالری سنجی چیست؟
×
×

سبد خرید