رژیم غذایی سالم در دوران سالمندی چه ویژگی دارد؟
رژیم غذایی سالم در دوران سالمندی
انسان با گام گذاشتن به سن ۶۰ سالگی، وارد مرحله جدیدی از زندگی خود می شود که در اصطلاح به آن دوران سالمندی گفته می شود. در این دوره از زندگی، بسیاری از نیازهای فرد تغییر می کند. نیاز به تغذیه مناسب و پیروی از یک رژیم غذایی سالم در دوران سالمندی یکی از مهمترین […]

انسان با گام گذاشتن به سن ۶۰ سالگی، وارد مرحله جدیدی از زندگی خود می شود که در اصطلاح به آن دوران سالمندی گفته می شود. در این دوره از زندگی، بسیاری از نیازهای فرد تغییر می کند. نیاز به تغذیه مناسب و پیروی از یک رژیم غذایی سالم در دوران سالمندی یکی از مهمترین این نیاز ها به شمار می رود. علت این است که در این دوره، خواه و ناخواه، فرد هم از نظر جسمی و هم از نظر روحی دچار تحلیل قوا شده و تغییرات متابولیسمی مختلفی در بدن وی به وجود می آید. علاوه بر آن، ابتلا به بیماری های شایع دوران سالمندی و استفاده از داروهای مختلف نیز در این امر بسیار مؤثرند و سبب ایجاد برخی از بایدها و نبایدهای تغذیه ای برای سالمند خواهد شد. از این رو، هر سالمندی ممکن است بنابر شرایط جسمانی خود نیاز به پیروی از رژیم غذایی خاصی را داشته باشد.

مطالب مرتبط  5 مورد از بهترین رژیم لاغری برای مردان

با تغذیه سالم زندگی طولانی تر و سالمتری داشته باشید

درست است که دوران سالمندی به سنین ۶۰ سال به بالا اطلاق می شود. اما حقیقت این است که فرآیند پیری خیلی پیش از پا گذاشتن به این سن آغاز می شود. بنابراین در وهله اول توصیه اکید می شود که در تمام سنین، از کودکی گرفته تا میانسالی و پیری به رژیم غذایی خود توجه داشته و همواره به فکر سلامتی خود باشید. در هر حال، موضوع مهم این است که یک سالمند، با هر شرایط جسمی می تواند با تبعیت از رژیم غذایی سالم در دوران سالمندی که کاملا هوشمندانه و توسط متخصص طراحی شده است. گام بزرگی در حفظ سلامتی و بهبود بیماری های مختلف دوران پیری از قبیل دیابت، چربی خون، فشار خون و … بردارد.

رژیم غذایی سالم در دوران سالمندی

برخی از علل اصلی بروز مشکلات تغذیه ای در دوران سالمندی

اگر سالمندی در منزل دارید و به طور ناگهانی متوجه تغییرات تغذیه ای یا تغییر وزن ناگهانی او شدید به سرعت باید در صدد یافتن مشکلات تغذیه ای وی و علت آن برآیید. از جمله عوامل مؤثر ایجاد خلل در رژیم غذایی سالم در دوران سالمندی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. مشکلات جسمانی، شایع ترین علت تغذیه نادرست در دوره پیری است. بیماری های مزمن دوران سالمندی، کاهش انرژی بدن و کاهش تحرک روزانه به علت برخی ناتوانی های جسمی. و یا هر دلیل دیگر، مشکلات دهان و دندان، بی اشتهایی و مشکلات گوارشی تنها چند مورد از این علل به شمار می روند.
  2. مشکلات روحی و روانی که ممکن است به دلایل مختلف از قبیل بازنشستگی، از دست دادن عزیزان و یا تنهایی ایجاد شوند.
  3. مشکلات اقتصادی و عدم درآمد کافی جهت تهیه مواد غذایی مختلف و متنوع.
مطالب مرتبط  تغذیه در دوران بارداری

مواد غذایی مورد نیاز سالمندان

با افزایش سن، سوخت و ساز بدن کاهش یافته و از این رو، نیاز به دریافت انرژی نیز کمتر می شود. همچنین تمایل به غذا خوردن در فرد نیز خود به خود کمتر می شود. اما این امر نباید سبب حذف کامل برخی از مواد غذایی مفید و مورد نیاز سالمند از رژیم غذایی روزانه وی شود. توجه داشته باشید که تمامی گروه های مواد غذایی از قبیل غلات، سبزیجات، لبنیات، پروتئین ها، ویتامین ها و مایعات باید به میزان کافی استفاده شوند. جهت حفظ سلامت عمومی، چربی های طبیعی راجایگزین چربی های اشباع کنید. استفاده از نمک را به حداقل برسانید و از مصرف مایعات غافل نشوید.

×
×

سبد خرید