اکثر افرادی که برای کاهش وزن اقدام به گرفتن رژیم و ورزش کرده اند، خیلی خوب وزن کم می کنند. اما متاسفانه نمی توانند وزن خود را ثابت نگه دارند و پس از مدتی از رژیم و ورزش خسته می شوند و رژیم شکست می خورند. تثبیت وزن یکی از مهم ترین کارهایی است که افراد پس از کاهش وزن باید به آن توجه داشته باشند. در واقع کاهش وزن پایان راه نیست و پس از آن باید با رعایت برخی اصول و اصلاح سبک زندگی خود بتوانید تناسب اندام خود را که با زحمت فراوان به دست آورده اید، حفظ کنید. به همین خاطر در این مطلب قصد داریم به معرفی بهترین راهکارها در خصوص تثبیت وزن بپردازیم. پس با ما همراه باشید.
۱.صبحانه را حذف نکنید
خوردن صبحانه یکی از مهم ترین عوامل برای ثابت نگه داشتن وزن پس از رسیدن به تناسب اندام است. البته این مطلب هنوز به اثبات نرسیده است که نخوردن صبحانه باعث افزایش وزن می شود. اما باید به این نکته توجه داشته باشید که با خوردن صبحانه حداقل تا ظهر ضعف نمی کنید و مجبور به ریزه خواری نمی شوید.
۲.به طور مداوم و با برنامه ورزش کنید
ورزش به تنهایی شاید تنها ۱۵ درصد بر کم کردن وزن تاثیر داشته باشد. اما وقتی شما با رژیم غذایی به وزن دلخواه خود رسیدید، تا حد زیادی می توانید کالری های اضافی وارد شده به بدن را با استفاده از ورزش بسوزانید و به تثبیت وزن خود کم کنید. در واقع اگر در مواقعی کالری بیشتری وارد بدن شد، می توانید با ورزش تعادل کالری وارد شده و مصرفی را حفظ کنید.
۳.پروتئین مصرف کنید
پروتئین به شدت بر تثبیت وزن تاثیر گذار است. می توانید انواع پروتئین را در برنامه غذایی خود بگنجانید. به این ترتیب حتی اگر بدن شما دچار استپ وزنی شده باشد، به طرز شگفت انگیزی مشاهده می کنید که مجددا وزن کم می کنید.
۴.با برنامه کربوهیدرات بخورید
کربوهیدرات شامل نان و برنج و ماکارونی یکی از مهم ترین عوامل چاقی هستند که صد البته حذف کامل آن ها مضرات بسیاری بر سلامت پوست و مو به همراه خواهد داشت. اما با یک برنامه عذایی درست می توانید کالری وارد شده به بدن از طریق کربوهیدرات ها را کنترل کنید و وزن خود را به ثبات برسانید.
۵.نوشیدن آب کافی را در برنامه روزانه خود بگنجانید
رسیدن آب کافی به بدن متابولیسم را افزایش داده و به تثبیت وزن کمک می کند. از سوی دیگر فرد احساس سیری می کند. به این ترتیب حتی اگر گرسنه باشید، غذای کمتری مصرف می کنید. حتما قبل از غذا یک لیوان آب بنوشید تا بتوانید حجم غذای مصرفی خود را کاهش دهید.
۶.استرس خود را کنترل کنید
استرس یکی از مهم ترین عوامل در ریزه خواری و عدم کنترل وزن است. به همین خاطر باید تا جایی که می توانید عوامل استرس زا را از خود دور کنید و حدالامکان آن ها را از زندگی خود حذف کنید. ورزش هایی همچون مدیتیشن و یوگا یکی از بهترین روش ها برای کنترل اضطراب و نگرانی در افراد است.
۷.کالری غذاها را یادداشت کنید
اگر بدانید هر میزان غذایی که مصرف می کنید چقدر کالری وارد بدن می کند بهتر می توانید خورد و خوراک خود را کنترل کنید و از افزایش وزن مجدد جلوگیری کنید.