آیا تا کنون برای شما پیش آمده است که مدتی پس از آغاز درمان خود از طریق یک رژیم خاص لاغری و یا چاقی، به دلایلی از ادامه مسیر پا پس کشیده باشید؟ اگر چنین موضوعی را تجربه کرده اید، باید بگوییم که تنها شما نیستید که در نیمه مسیر، پایبندی به رژیم غذایی را نادیده گرفته و آن را رها کرده اید. این مشکل ممکن است علل مختلفی داشته باشد. شاید انگیزه یا اراده کافی برای انجام این کار را نداشته اید. یا شاید از ادامه درمان خسته شده اید. کافی است رازهای چگونگی پایبند بودن به رژیم غذایی را بشناسید تا با گام هایی استوار به سوی داشتن اندامی متناسب و بدنی سالم پیش بروید.
هدف خود را مشخص کنید
اولین گام برای پایبندی به رژیم غذایی داشتن یک هدف مشخص است. اگر شما اضافه وزن دارید و یا لاغر هستید، می توانید با در پیش گرفتن یک رژیم غذایی سالم و اصولی به وزن ایده آل خود برسید. حتی بسیاری از مشکلات و بیماری ها مانند چربی خون، دیابت و فشار خون را می توانید با رژیم درمانی کنترل و یا درمان کنید. پس ابتدا هدف خود را انتخاب کنید. خوش اندامی، سلامتی، شرکت در مسابقات مختلف و … هر کدام می توانند هدفی قابل قبول و عقلانی باشند. برای هدف خود زمان تعیین کنید و فاکتور زمان را کاملا جدی بگیرید.
یک رژیم غذایی ثابت داشته باشید
برای آنکه سریع تر به هدف خود برسید باید یک رژیم غذایی ثابت داشته باشید. اینکه هر از چند گاهی یادتان بیفتد که کمتر غذا بخورید یا برخی از مواد غذای را از رژیم غذایی خود حذف کنید، کمک چندانی به شما نخواهد کرد. برای دریافت بهترین رژیم غذایی متناسب با شرایط جسمی و سلامتی خود می توانید با کارشناس تغذیه مشورت کنید.
تغییرات خود را به صورت مداوم یادداشت کنید
اعمالی که انجام می دهید را یادداشت کنید. تغییراتی که در وزن شما ایجاد می شود، میزان و نحوه غذا خوردنتان، ورزش هایی که انجام می دهید و خلاصه تمام کارهایی که در راه رسیدن به هدف خود انجام می دهید را مورد توجه قرار دهید.
یک رژیم غذایی آسان و طولانی مدت را انتخاب کنید
واقع بین باشید. شما نمی توانید ۲۰ کیلو اضافه وزن را در ده روز از بین ببرید. آهسته و پیوسته قدم بردارید. به جای آنکه به سراغ رژیم های سخت و طاقت فرسا که در نهایت به سلامتی شما آسیب می زنند را انتخاب کنید، یک رژیم غذایی سالم و طولانی مدت را انتخاب کنید. اما پایبندی به رژیم غذایی را فراموش نکنید.
ذهن و اراده خود را تقویت کنید
هر گاه احساس کردید برای ادامه مسیر سست شده اید، اهداف خود را دوباره در ذهنتان مرور کنید. هر آنچه که ممکن است شما را از ادامه مسیر باز دارد از خود دور کنید. به عنوان مثال با کسانی که به شما انرژی منفی می دهند کمتر رفت و آمد کنید و در عوض با افرادی که می توانند شما را در ادامه مسیر همراهی کنند ارتباط بیشتری داشته باشید. خوراکی های ناسالم و وسوسه کننده را دور بریزید.
در شرایط خاص تسلیم نشوید
علت عدم پایبندی به رژیم غذایی در بسیاری از افراد، تسلیم شدن آن ها در شرایطی مانند مهمانی، مسافرت و .. می باشد. لازم نیست از حضور در چنین شرایطی فرار کنید. بلکه کافی است به خود و اطرافیانتان بقبولانید که پرخوری کردن صرفا یکی از ملزومات مهمانی یا مسافرت نیست.