تغذیه کودک در سال اول چه اهمیتی دارد؟
تغذیه کودک  در سال اول زندگی یک ماجراجویی هیجان انگیز برای والدین و نوزادان است. این در مورد توسعه، تغذیه، کنجکاوی، به اشتراک گذاری و یادگیری است. دلبستگی همچنین با انجام کارهای روزمره خود با کودکتان افزایش می یابد. شما می توانید با شروع درست به کودک خود کمک کنید تا در طول عمر خود […]

تغذیه کودک  در سال اول زندگی یک ماجراجویی هیجان انگیز برای والدین و نوزادان است. این در مورد توسعه، تغذیه، کنجکاوی، به اشتراک گذاری و یادگیری است. دلبستگی همچنین با انجام کارهای روزمره خود با کودکتان افزایش می یابد.

شما می توانید با شروع درست به کودک خود کمک کنید تا در طول عمر خود عادات غذایی سالمی ایجاد کند.

مهم ترین نکته در تغذیه کودک در سال اول

تغذیه کودک در سال اول

6 ماه اول مهم ترین رکن تغدیه کودک در سال اول زندگی

  • در 6 ماه اول زندگی، نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می شوند، آنچه را که نیاز دارند از شیر مادر دریافت می کنند.

  • نوزادانی که به طور انحصاری یا تا حدی از شیر مادر تغذیه می کنند باید روزانه مکمل ویتامین D دریافت کنند که به صورت قطره در دسترس است.
  • شیر مادر دارای مقدار و کیفیت مناسبی از مواد مغذی است که مطابق با اولین نیازهای غذایی کودک شما باشد.
  • شیر مادر همچنین حاوی آنتی بادی ها و سایر عوامل ایمنی است که به کودک شما در پیشگیری و مبارزه با بیماری کمک می کند.
  • اگر شیردهی گزینه مناسبی نیست، برای 9 تا 12 ماه اول از شیر خشک غنی شده با آهن استفاده کنید.

فرمول باید بر پایه شیر گاو باشد.

  • شیر خشک های خانگی ساخته شده از کنسرو، تبخیر شده، شیر کامل (گاو یا بز)، یا هر نوشیدنی گیاهی، به عنوان جایگزین شیر مادر توصیه نمی شود.
  • شیر خشک های خانگی می توانند حاوی میکروب های مضر باشند و فاقد مواد مغذی مهمی باشند که می توانند کودک شما را بیمار کنند.
  • برنج، سویا، بادام یا سایر نوشیدنی های گیاهی، حتی زمانی که غنی شده باشند، به عنوان جایگزین شیر مادر مناسب نیستند، زیرا از نظر تغذیه ای برای نوزادان ناقص هستند. هیچ مدرکی مبنی بر اینکه شیر خشک حاوی سویا از ابتلای کودک شما به آلرژی جلوگیری کند وجود ندارد.
  • شیرخشک های مبتنی بر سویا برای نوزادان تنها در صورتی باید به عنوان جایگزینی برای شیرخشک های مبتنی بر شیر گاو مورد استفاده قرار گیرند که کودک شما مبتلا به گالاکتوزمی باشد (اختلال نادری که بر نحوه پردازش قند ساده توسط بدن کودک شما تأثیر می گذارد) یا اگر کودک شما نمی تواند محصولات لبنی را برای فرهنگ سازی مصرف کند.
  • اگر مطمئن نیستید کدام شیر خشک برای کودکتان بهترین است، با پزشک خود صحبت کنید.
  • اگر کودک شما آلرژی دارد، یا اگر آلرژی در خانواده وجود دارد، برای توصیه های خاص در مورد زمان و نحوه معرفی غذاهای آلرژی زا (مانند تخم مرغ یا بادام زمینی) به زیر مراجعه کنید.
مطالب مرتبط  کالری ناگت مرغ چقدر است؟

معرفی غذاهای جامد برای تغذیه کودک در سال اول

تغذیه کودک در سال اول

در حدود 6 ماهگی، اکثر نوزادان برای غذاهای جامد آماده هستند. در کنار سایر غذاها، می توانید تا زمانی که برای شما و کودکتان راحت باشد، حتی تا سنین کودکی به شیر دادن ادامه دهید.

شما می دانید که کودک آماده است تا غذاهای دیگر را شروع کند زمانی که:

  • می توانند بدون حمایت بنشینند، به جلو خم شوند و کنترل خوبی بر عضلات گردن خود داشته باشند.
  • توانایی برداشتن غذا و قرار دادن آن در دهان.
  • غذا را بدون فشار دادن سریع با زبان در دهان خود نگه دارید.
  • زمانی که دیگران در حال غذا خوردن هستند به غذا علاقه نشان دهید.
  • وقتی دیدند غذا به سمتشان می آید دهانشان را باز کنند.
  • می تواند با خم کردن به عقب یا برگرداندن سر به شما بفهماند که غذا نمی خواهند.
  • به یاد داشته باشید که همه نوزادان متفاوت هستند. برخی از نوزادان ممکن است چند هفته قبل یا درست بعد از 6 ماهگی آماده باشند. با این حال، انتظار پس از 6 ماه برای معرفی غذاهای دیگر، خطر کمبود آهن را در کودک شما افزایش می دهد.

اهمیت تغذیه کودک در سال اول و غذای جامد

تغذیه کودک در سال اول

راه های زیادی برای معرفی غذای جامد وجود دارد. اولین غذاها معمولاً از فرهنگی به فرهنگ دیگر و از خانواده ای به خانواده دیگر متفاوت است.

  • با غذاهای حاوی آهن شروع کنید، که نوزادان برای جنبه های مختلف رشد خود به آن نیاز دارند. گوشت، مرغ، تخم مرغ کامل پخته شده، ماهی، توفو و حبوبات خوب پخته شده (لوبیا، نخود، عدس) منابع خوب آهن هستند. غلات نوزادی غنی شده با آهن مانند جو، گندم، جو یا برنج نیز اولین غذاهای رایج هستند زیرا منابع خوبی از آهن هستند. حداقل دو بار در روز غذاهای غنی از آهن ارائه دهید.

  • غذاهای سالمی که تمام خانواده شما مصرف می کنند بهترین انتخاب برای کودک شما هستند. می توانید از غذاهای تجاری کودک استفاده کنید، اما برچسب آن را بخوانید تا مطمئن شوید که نمک یا شکر اضافه نشده است. انواع بافت ها (مانند گلوله، نرم پخته و ریز خرد شده، پوره، پوره یا آسیاب شده) و فینگر فودهای نرم توصیه می شود. همانطور که کودک بزرگتر می شود، غذاهایی با بافت بیشتر ارائه دهید.

معرفی آلرژن های غذایی رایج و اهمیت آن در تغذیه کودک در سال اول

هنگامی که کودک خود را با غذاهای جامد دیگر، معمولاً در حدود 6 ماهگی، شروع می کنید، می توانید غذاهای رایج آلرژی زا مانند محصولات بادام زمینی یا تخم مرغ را معرفی کنید.

مطالب مرتبط  غذاهایی که باید در دوران بارداری اجتناب کرد

با این حال، اگر کودک شما در معرض خطر بالای ابتلا به آلرژی است (آلرژی هایی مانند اگزما دارد، یا والدین یا خواهر و برادری مبتلا به شرایط آلرژیک هستند)، می توانید پس از 4 ماهگی کودک شروع کنید، اما نه زودتر. اگر مطمئن نیستید با پزشک خود صحبت کنید.

انتظار تا 6 ماه برای جلوگیری از آلرژی توصیه نمی شود.

هنگام معرفی غذاهایی که آلرژن های غذایی رایج هستند، بهتر است بیش از یک غذای جدید در روز ارائه نکنید. ممکن است بخواهید یک یا دو روز صبر کنید تا دیگری را معرفی کنید. این امر تشخیص غذایی که ممکن است باعث واکنش شده باشد را آسان تر می کند.

اگر کودک شما غذای حساسیت زا را تحمل می کند، برای حفظ تحمل، چند بار در هفته به او بدهید. اگر واکنش آلرژیک رخ داد، با پزشک خود تماس بگیرید.

مطمئن شوید که این غذاهای جدید به اندازه کافی نرم و کوچک هستند تا کودک شما در خطر خفگی قرار نگیرد. هنگامی که محصولات بادام زمینی را به نوزادان خردسال معرفی می کنید، سعی کنید کمی کره بادام زمینی را با مقداری آب، شیر مادر، یا میوه یا سبزی پوره شده ای که کودکتان قبلاً مصرف کرده است، مخلوط کنید. برای نوزادان بزرگتر، کمی کره بادام زمینی صاف را روی یک تکه پوسته نان تست نازک بمالید یا یک محصول پف بادام زمینی ارائه دهید

.

چقدر باید به نوزادم غذا بدهم؟

مهم ترین نکته در تغذیه کثدک در سال اول توجه به میزان غذایی که به او می‌دهید. برای اینکه چه مقدار شیر بخورد، از نشانه های کودک خود پیروی کنید. با ارائه یک یا دو قاشق چای خوری شروع کنید. عجله نکن برخی از نوزادان باید قبل از پذیرفتن یک غذا، بارها آن را امتحان کنند. اگر گرسنه نباشد، سرش را برگرداند و دهانش را ببندد. اگر او گرسنه باشد، هیجان زده می شود و باز می شود.

هرگز با بازی کردن یا ارائه غذاهای شیرین او را فریب ندهید و او را تشویق نکنید که بیشتر غذا بخورد. نوزادانی که اجازه دارند از نشانه های گرسنگی خود پیروی کنند، در آینده کمتر دچار پرخوری می شوند.

غذاهایی با طعم ها و بافت های مختلف را امتحان کنید تا به کودک شما کمک کند که چگونه غذاها را در دهان نگه دارد.

آب و آبمیوه و تغذیه کودک در سال اول زندگی

نوزادانی که به طور انحصاری با شیر مادر تغذیه می شوند به آب اضافی نیاز ندارند. وقتی کودک شما شروع به خوردن غذاهای دیگر کرد، می توانید گهگاهی در یک فنجان باز آب بدهید.

نوزادان و کودکان نیازی به نوشیدن آب میوه ندارند. آب میوه زیاد می تواند باعث اسهال شود و معده های کوچک را پر کند و اشتهای کودک شما را برای غذاهای مغذی کاهش دهد. آب میوه زیاد نیز می تواند باعث پوسیدگی دندان در دوران کودکی شود.

مطالب مرتبط  13 روش علمی برای کاهش اشتها

در صورت تشنگی به نوزادان و کودکان خردسال بین وعده های غذایی و میان وعده ها آب بدهید. اگر می خواهید آبمیوه ارائه دهید، مطمئن شوید که فقط 100٪ آب میوه (بدون شکر اضافه شده) است. آب میوه را به 125 میلی لیتر (4 اونس) در روز محدود کنید.

آیا غذاهایی وجود دارد که کودک من نباید بخورد؟

  • به نوزادان نباید نوشیدنی ها یا غذاهای شیرین مانند آب نبات، نوشابه یا نوشیدنی های انرژی زا داده شود.
  • به نوزادان زیر یک سال عسل ندهید، زیرا خطر بوتولیسم (مسمومیت غذایی) در نوزادان وجود دارد.
  • اگر نگرانی دارید، لطفا با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود صحبت کنید.

آیا چیز دیگری وجود دارد که باید در مورد تغذیه کودکم بدانم؟

همیشه قبل از تهیه غذای کودک دست های خود را بشویید و قبل از غذا خوردن دست های کودک خود را بشویید.

لثه های کودک خود را با یک پارچه نرم و مرطوب دو بار در روز برای سلامت دهان و دندان پاک کنید.

چگونه می توانم از خفگی کودک خود جلوگیری کنم؟

کودکان خردسال نمی دانند چگونه غذا را به قطعات کوچک بجوند. و آن‌ها یاد نگرفته‌اند که چگونه یک تکه غذا را وقتی که در حال پایین آمدن گیر می‌افتد، بالا بیاورند. غذاهایی که به احتمال زیاد باعث خفگی می شوند کوچک، گرد یا استوانه ای شکل هستند، مانند هات داگ، انگور کامل، تکه های هویج، دانه ها و آب نبات های سفت.

برای محافظت از کودک هنگام غذا دادن

  • همیشه هنگام غذا خوردن بر آنها نظارت داشته باشید.
  • مطمئن شوید که کودک شما برای غذا خوردن نشسته است.
  • سبزیجات خام مانند هویج را رنده کنید تا جویدن آنها آسان شود.
  • میوه ها و سبزیجات سفت را بپزید تا نرم شوند.
  • غذاهای گرد مانند هات داگ یا انگور را از طول برش دهید.
  • هسته ها را از میوه ها جدا کنید.
  • گوشت رشته ای را خرد کرده یا رنده کنید و به آن آب گوشت اضافه کنید تا مرطوب شود.
  • غذاهای چسبناک مانند کره های آجیل را به جای نان روی کراکر یا نان تست به صورت نازک پخش کنید.
  • به کودک خود با آجیل کامل، کشمش، ذرت بو داده، آب نبات صمغی، آب نبات سفت یا ماهی با استخوان نخورید.

×
×

سبد خرید