دوران بارداری دوران بسیار سختی برای خانم ها است. تغذیه موجودی دیگر که به تنوع غذایی بیشتری نیاز دارد از یک سو و بیماری هایی که در این دوران با آن درگیر هستند از سوی دیگر اهمیت تغذیه سالم در دوران بارداری را چندین برابر می کند. برای مثال خانم های بارداری که به فشار خون یا مسمومیت بارداری مبتلا هستند نیاز به تغذیه بسیار متفاوتی دارند و ممکن است در صورت عدم توجه به این رژیم سلامتی خود و کودک خود را به خطر بی اندازند.
بیماری های رایج در دوران بارداری و تغذیه مناسب با آن ها
بیماری هایی که در ابتدای مقاله نام بردیم چندان شایع نیستند اما تعدادی از بیماری ها در اغلب خانم های باردار وجود دارد و از این رو دانستن تغذیه سالم در دوران بارداری می تواند به کم شدن عوارض این بیماری ها و گاه درمان آن ها کمک کند. از جمله بیماری های رایج در بارداری می توان به موارد زیر اشاره داشت:
بیماری و تهوع صبحگاهی
اگر از جمله خانم های باردار هستید که وقتی از خواب بیدار می شوید بی حال بوده و یا حالت تهوع دارید، بهتر است در وعده شام از خوردن غذاهای چرب، سره شده، ادویه دار پرهیز کنید و در زمان رفتن به رخت خواب از غلات استفاده کنید. می توانید بیسکوییت، چوب شور، کراکر میل کنید.
یبوست
از جمله بیماری های شایع در دوران بارداری یبوست است و چاره آن خوردن بیش از پیش میوه و سبزیجات است. بهتر است به اندازه کافی آب بخورید. دقت کنید تنها پیشنهاد ما برای تغذیه سالم در بارداری خوردن تنها آب و در نهایت آب میوه طبیعی است؛ چرا که آب میوه صنعتی آن شکر زیادی دارد. در مصرف مکمل های غذایی نیز با پزشک خود مشورت کنید تا موارد یبوست اور را کمتر یا حذف نماید.
سوزش معده
سوزش معده و حالت تهوع از جمله دردآور ترین بیماری های شایع در دوران بارداری است. دلیل این امر گشنگی های مکرر در این دوران است. پیشنهاد می کنیم به جای خوردن یک وعده غذایی سنگین، چندین وعده غذایی کم حجم و مکرر استفاده کنید. غذاهای پرادویه و نوشیدنی های ترش این سوزش را افزایش خواهد داد. اگر می توانید قبل از خوردن وعده های اصلی شیر بخورید.
می توانیم در دوران بارداری کربوهیدرات را حذف کرد؟
چاقی از دیگر بیماری های شایع در دوران بارداری است. متاسفانه اغلب خانم ها بر این تصور هستند که بارداری یعنی استراحت مطلق و خوردن بیش از پیش غذا. در حالی که این راه و روش مناسبی برای دوران بارداری نیست. تغذیه سالم در دوران بارداری به همراه داشتن فعالیت اندازه نه تنها از بروز چاقی مفرط در این دوران پیشگیری می کند بلکه سلامت جنین را نیز تضمین خواهد کرد. کربوهیدرات ها منابع غنی از ویتامین ها هستند اما اصلی ترین دلیل استفاده از این منابع سیر شدن است. از این رو اگر مصرف آن ها را به حدی قابل قبول کاهش دهید هیچ اتفاقی برای شما و جنین نخواهد افتاد. البته در صورت تمایل بهتر است با یک پزشک تغذیه در این زمینه مشورت کنید تا رزیم مناسب با این دوران را به شما پیشنهاد دهد.