یکی از تجارب ارزشمندی که در این چند سال درگیری با کرونا به دست آمد این بود که تغذیه سالم تأثیر بسیار زیادی در بهبودی سریع تر این بیماری دارد. این مسئله را می توان به دو بخش قبل از ابتلا و بعد از ابتلا به کرونا تقسیم کرد. بدین معنا که اگر شما در تمام مراحل زندگی از کودکی تا کنون، از یک رژیم غذایی سالم پیروی کرده باشید مطمئنا سیستم ایمنی مقاومی دارید. بنابراین در وهله اول بدن شما می تواند در برابر ابتلا به این بیماری مقاومت کند. دوم اینکه تغذیه خوب و سالم در دوران نقاهت می تواند به کاهش علائم بیماری و بهبود هر چه سریع تر آن کمک کند. در اینجا قصد داریم حالت دوم، یعنی تغذیه بیمار مبتلا به کرونا را مورد بررسی قرار دهیم.
اگر به کرونا مبتلا شدیم چه بخوریم؟
معمولا تغذیه بیمار مبتلا به کرونا به دلایلی از قبیل کاهش اشتها، داشتن استرس و حالت ناخوشایند از قبیل تب و سرفه و … دچار مشکل می شود. این موضوع باید از سوی بیمار و اطرافیان جدی گرفته شود. چرا که گاهی غذا می تواند به عنوان دارو و چه بسا فراتر از آن عمل کند و به درمان سریع تر بیماری کمک کند. برخی از غذاهایی که توصیه می کنیم در رژیم غذایی دوران نقاهت کرونا گنجانده شوند عبارتند از:
- اگر امیکرون گرفته اید و گلو درد دارید از مصرف مایعات غافل نشوید. پیشنهاد ما چای کم رنگ و دمنوش عسل و آویشن و همچنین شربت زنجبیل می باشد.
- سوپ گرمی که با ماهیچه گوسفند تهیه شده است و آب گوشت از جمله غذاهای مقوی و ضد میکروبی هستند که می توانید در وعده های غذایی خود مصرف کنید.
- بدن شما نیاز به دریافت ویتامین ها و مواد معدنی مختلف دارد. از خوردن میوه ها و سبزیجات غافل نشوید. آبمیوه های طبیعی را در میان وعده های خود بگنجانید.
- موز به دلیل خاصیت ضد باکتریایی و ضد میکروبی که دارد می تواند با عفونت ها مبارزه کند و از جمله از بهترین میوه ها برای دوران کروناست.
- سیر و پیاز تازه بخورید.
- گوشت، مرغ، تخم مرغ و غذاهای حاوی پروتئین را مصرف کنید.
- ماهی و میگو بخورید تا به اندازه کافی ویتامین D دریافت کنید.
- غذاهای پرکالری و حاوی کربوهیدرات همچون برنج، نان سبوس دار، غلات کامل و سیب زمینی می توانند انرژی از دست رفته شما را بازگردانند.
چرا تغذیه در دوران کرونا مهم است؟
بارها و بارها گفته ایم که تغذیه سالم در هر شرایطی از جمله سنین مختلف، بیماری یا سلامتی و در هر مکان و زمانی حائز اهمیت است. اما در برخی از مواقع مانند زمان ابتلا به بیماری کرونا، لازم است اهمیت بیشتری به خورد و خوراک خود بدهید. چون کرونا سیستم ایمنی بدن شما را به شدن ضعیف کرده و حال شما باید با تأمین انرژی، ویتامین، پروتئین و مواد معدنی لازم، به تقویت سیستم ایمنی و مقابله با ویروس کرونا بروید. تا جایی که می توانید، از خوردن غذاهای شیرین، پرچرب و شور خودداری کنید. به جای تنقلات ناسالم از آبمیوه های طبیعی مانند آب هویج، آب سیب یا آب پرتقال و همچنین میوه ها در میان وعده خود استفاده کنید.