هر چند که در جامعه کنونی ما افراد زیادی به فکر لاغری هستند و تلاش می کنند با امتحان رژیم های غذایی مختلف، وزن خود را کاهش دهند، در این میان برخی هم از لاغری رنج می برند. لاغری بیش از اندازه هم می تواند به اندازه چاقی خطرناک بوده و منجر به عوارضی از قبیل ضعف سیستم ایمنی بدن و در نتیجه بروز بیماری های گوناگون گردد. از این رو، اگر وزن شما ۱۰ تا ۲۰ درصد کمتر از وزن ایده آل تعریف شده برای شماست باید به فکر یک رژیم افزایش وزن سالم جهت رسیدن به وزن ایده آل و صد البته همراه با تناسب اندام دست یابید.
چگونه وارد فاز افزایش وزن شویم؟
همانطور که می دانید بدن هر فرد متناسب با میزان سن و فعالیتی که دارد روزانه به میزان خاصی از انرژی نیاز دارد. این میزان به طور متوسط ۳۰ کالری انرژی به ازای هر کیلوگرم از وزن فرد در نظر گرفته می شود. زمانی شما وارد مرحله افزایش وزن خواهید شد که کالری دریافتی روزانه تان بیش از این مقدار باشد. اما به یاد داشته باشید که روند چاقی باید از طریق یک رژیم افزایش وزن سالم صورت گیرد. چرا که پرخوری بیش از حد و یا استفاده از غذاهای ناسالم اما پرکالری می تواند منجر به چاقی برخی از قسمت ها و بدفرم شدن بدن شما گردد. در زیر برخی از ترفندهای سالم و مؤثر جهت چاق شدن را برای شما ذکر می کنیم.
غذاهای چاق کننده را بشناسید
همانطور که گفتیم، افزایش میزان کالری دریافتی بدن می تواند موجب افزایش وزن شود. پس کافی است غذاهای پرکالری را شناخته و در رژیم افزایش وزن سالم روزانه خود بگنجانید. در میان گروه های غذایی مختلف، کربوهیدرات ها بیشترین خاصیت چاق کنندگی را دارند. بنابراین بهتر است آن ها را صدر جدول غذایی خود قرار دهید. از جمله مواد غذایی چاق کننده می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- غلات کامل
- تخم مرغ
- شیر پرچرب
- معجون ها و اسموتی های خانگی پرکالری و سالم
- موز
- گوشت قرمز پرچرب
- سیب زمینی و نشاسته
- انواع لوبیا
- کره بادام زمینی
- آجیل ها
- میوه ها
- روغن های سالم
اشتهای خود را بالا ببرید
عامل کاهش وزن و لاغری بسیاری افراد، نداشتن اشتها برای خوردن غذا است. اگر شما هم جزو این افراد هستید باید به هر نحوی که شده، اشتهای خود را افزایش دهید. برای این منظور سعی کنید هیچ وقت به تنهایی غذا نخورید. در ضمن به کار بردن ترفندهای آشپزی برای طعم دار کردن غذاها، استفاده از چاشنی های مورد علاقه به همراه غذا و همچنین مصرف مکمل ها و مولتی ویتامین ها (طبق نظر متخصص) می توانند شما را در رسیدن به این هدف یاری کنند.
روزانه چند وعده غذا بخورید
علاوه بر وعده های اصلی یعنی صبحانه و ناهار و شام، حتما دو یا سه وعده غذایی دیگر هم به وعده های روزانه خود اضافه کنید.
ورزش کنید و بعد از ورزش غذا بخورید
در بین حرکات ورزشی یا پس از اتمام ورزش، از خوراکی ها یا نوشیدنی های پرکالری استفاده کنید. این کالری به سرعت جذب بدن شما شده و منجر به عضله سازی می شود.
بیماری های لاغر کننده را بشناسید و آن ها را درمان کنید
برخی از بیماری ها مانند اختلالات گوارشی، انگل روده، التهاب روده، پرکاری تیروئید و دیابت می توانند منجر به لاغری شوند. اگر علائم چنین بیماری هایی را دارید به سرعت در صدد برطرف کردن آن ها برآیید.