بایدها و نبایدهای مهم در رژیم غذایی افراد دیابتی
رژیم غذایی افراد دیابتی
دیابت یک بیماری مزمن و پیش رونده است که اگر به موقع کنترل و درمان نشود می تواند مشکلات جبران ناپذیری از قبیل بیماری های قلبی و عروقی، مشکلات بینایی، نارسایی کلیوی و عفونت های مختلف را در بدن ایجاد نماید. کنترل وزن و تبعیت از یک رژیم غذایی سالم یکی از بهترین راه های […]

دیابت یک بیماری مزمن و پیش رونده است که اگر به موقع کنترل و درمان نشود می تواند مشکلات جبران ناپذیری از قبیل بیماری های قلبی و عروقی، مشکلات بینایی، نارسایی کلیوی و عفونت های مختلف را در بدن ایجاد نماید. کنترل وزن و تبعیت از یک رژیم غذایی سالم یکی از بهترین راه های پیشگیری و حتی درمان این بیماری می باشد. به دلیل اینکه شرایط جسمانی هر شخصی با دیگران متفاوت است، رژیم غذایی افراد دیابتی یک رژیم خاص و تعریف شده نیست که در اختیار عموم آن ها قرار گیرد. اما کافی است با بایدها و نبایدهای تغذیه ای و غذاهای مفید و مضر برای این بیماری آشنا شوید تا بتوانید گامی مؤثر در جهت کنترل آن برداشته باشید.

دیابت و محدودیت غذایی

غذاهایی که در طول روز مصرف می کنید می توانند تأثیرات مثبت یا منفی بر سلامتی شما داشته باشند. به همین دلیل همیشه توصیه می شود با خواص مواد غذایی مختلف آشنا شوید و آنچه که می تواند سلامت شما را تضمین کند به سبد غذایی خود بیفزایید. و در مقابل، غذاهایی را که فقط و فقط سبب سیر شدن شما می شوند و در عین حال هیچ منفعتی برای بدن شما ندارند و چه بسا می توانند سبب بروز مشکلاتی شوند را از رژیم غذایی خود حذف نمایید.

مطالب مرتبط  مواد غذا یی برای خوردن در دوران بارداری

زمانی که شما به بیماری دیابت مبتلا می شوید ممکن است مجبور شوید برخی از مواد غذایی را که در کل، کاملا سالم هستند را نیز در رژیم غذایی تان محدود کنید. البته به یاد داشته باشید که رژیم غذایی افراد دیابتی چنین نیست که ناچار شوید به کلی از مصرف برخی غذاها محروم شوید. بلکه بایستی به میزان محدودتر و با برنامه ریزی آن ها را مصرف نمایید.

رژیم غذایی افراد دیابتی

تأثیر برخی از مواد غذایی بر قند خون

برخی از غذاها می توانند سبب بالا رفتن قند خون شما شوند و برخی دیگر نیز اثر عکس دارند. به همین دلیل پزشکان توصیه می کنند که با داشتن تغذیه صحیح تعادل قند خون خود را حفظ کنید. تأثیر برخی از مواد غذایی بر بیماری دیابت به شرح زیر می باشد:

کربوهیدارت ها

گنجاندن کربوهیدارت ها در رژیم غذایی افراد دیابتی می تواند به فرآیند هضم غذا و همچنین هضم شکر در بدن آن ها کمک کند. به شرط آنکه از کربوهیدارت های سالم استفاده شود. به عنوان مثال استفاده از برنج سفید، آرد سفید، غلات تصفیه شده و سیب زمینی سرخ شده به هیچ وجه به این بیماران توصیه نمی شود. در حالی که آرد سبوس دار، غلات کامل، لبنیات کم چرب و حبوبات اگر به میزان لازم مصرف شوند هیچ مشکلی برای آن ها ایجاد نخواهند کرد.

غذاهای حاوی فیبر

میوه ها، سبزیجات و مغزها که حاوی فیبر هستند نیز می توانند به راحتی در لیست رژیم غذایی افراد دیابتی گنجانده شوند.

چربی ها

افراد دیابتی باید سعی کنند چربی های اشباع را به طور کلی از رژیم غذایی خود حذف کرده و چربی های خوب مانند روغن زیتون یا کلزا را جایگزین آن کنند.

مطالب مرتبط  رژیم لاغری ۷ روزه سالمندان

شیرینی ها

 مواد غذایی و نوشیدنی های شیرین از قبیل نوشابه های گازدار، آبنبات و شکلات، کیک و شیرینی و حتی عسل و مواد شیرین طبیعی می توانند سطح قند خون بدن را بالا ببرند. دیابتی ها باید چنین خوراکی هایی را با احتیاط و طبق نظر متخصص تغذیه مصرف نمایند.

×
×

سبد خرید