رشد در دوران کودکی تا حدودی کند می شود، اما تغذیه همچنان اولویت اصلی است. همچنین زمانی است که والدین دندهشان را عوض کنند، بطریها را پشت سر بگذارند و وارد عصر جدیدی شوند که بچهها مستقلتر میخورند و مینوشند. اهمیت تغذیه در رشد کودک بسیار مهم است.
سال های نوپا زمان انتقال است، به خصوص بین 12 تا 24 ماهگی، زمانی که آنها یاد می گیرند غذای سفره بخورند و طعم ها و بافت های جدید را می پذیرند. شیر مادر و شیر خشک برای کودک شما در دوران شیرخوارگی عالی بودند، اما اکنون زمان آن رسیده است که کودکان نوپا شروع به دریافت آنچه که نیاز دارند را از طریق انواع غذاها آغاز کنند.
اهمیت تغذیه در رشد کودک
بسته به سن، اندازه و سطح فعالیت، کودکان نوپا به حدود 1000 تا 1400 کالری در روز نیاز دارند. به نمودار زیر مراجعه کنید تا متوجه شوید که کودک شما چقدر باید بخورد و چه نوع غذاهایی میتواند شرایط لازم را برآورده کند.
از نمودار به عنوان راهنما استفاده کنید، اما به قضاوت خود و نشانه های کودک نوپا اعتماد کنید تا بفهمید که آیا او راضی است و تغذیه کافی دریافت می کند یا خیر. تغذیه کاملاً در حد متوسط است، بنابراین اگر هر روز به هر نقطه دست نزنید وحشت نکنید – فقط سعی کنید طیف گسترده ای از مواد مغذی را در رژیم غذایی کودک خود فراهم کنید.
مقادیر ارائه شده بر اساس راهنمای غذای MyPlate برای کودکان متوسط 2 و 3 ساله است. برای کودکان بین 12 تا 24 ماه، توصیه ها برای کودکان 2 ساله می تواند به عنوان یک راهنما باشد. اما در طول این سال، رژیم غذایی کودکان نوپا هنوز در حال تغییر است. کودکان نوپا ممکن است اینقدر غذا نخورند – حداقل در ابتدا. با پزشک خود در مورد ویژگی های کودک خود صحبت کنید.
عوامل مهم در اهمیت تغذیه در رشد کودک
وقتی طیف وسیعی از مقادیر داده می شود، مقدار بالاتر برای بچه هایی که بزرگتر، بزرگتر یا فعال تر هستند و به کالری بیشتری نیاز دارند اعمال می شود:
شیر مهم است
شیر بخش مهمی از رژیم غذایی کودک نوپا است. کلسیم و ویتامین D برای کمک به ساخت استخوان های قوی فراهم می کند. کودکان نوپا باید روزانه 700 میلی گرم کلسیم و 600 واحد بین المللی ویتامین D (که به جذب کلسیم کمک می کند) داشته باشند. این نیاز به کلسیم در صورتی برآورده می شود که کودکان دو وعده غذایی توصیه شده از لبنیات را هر روز دریافت کنند. اما این وعده ها کمتر از نیمی از ویتامین D لازم را تامین می کنند، بنابراین پزشکان اغلب مکمل های ویتامین D را توصیه می کنند. پزشک به شما اطلاع می دهد که آیا کودک نوپا به مکمل نیاز دارد یا خیر.
به طور کلی، کودکان 12 تا 24 ماهه باید شیر کامل بنوشند تا به تامین چربی های غذایی مورد نیاز برای رشد طبیعی و رشد مغز کمک کنند. اگر اضافه وزن یا چاقی نگران کننده است – یا اگر سابقه خانوادگی چاقی، کلسترول بالا یا بیماری قلبی وجود دارد – با پزشک خود صحبت کنید تا ببینید آیا ممکن است شیر کم چرب (2٪) داده شود. پس از 2 سالگی، بیشتر بچه ها می توانند به شیر کم چرب (1٪) یا بدون چربی روی بیاورند. پزشک میتواند به شما کمک کند تا تصمیم بگیرید که چه نوع شیری را به کودک نوپاتان بدهید.
برخی از بچه ها ممکن است در ابتدا شیر گاو را رد کنند زیرا طعم آن مانند شیر مادر یا شیر خشک آشنا نیست. اگر فرزند شما حداقل 12 ماهه است و این مشکل را دارد، شیر کامل را با مقداری شیر خشک یا شیر مادر مخلوط کنید. به آرامی مخلوط را با گذشت زمان تنظیم کنید تا 100% شیر گاو شود.
برخی از بچه ها شیر دوست ندارند یا نمی توانند لبنیات بنوشند یا بخورند. سایر منابع کلسیم مانند نوشیدنی های سویا غنی شده با کلسیم، آب میوه های غنی شده با کلسیم، نان ها و غلات غنی شده، لوبیاهای خشک پخته شده و سبزیجات سبز تیره مانند کلم بروکلی، بوک چوی و کلم پیچ را کاوش کنید.
برآورده کردن نیازهای آهن و اهمیت تغذیه در رشد کودک
کودکان نوپا باید روزانه 7 میلی گرم آهن داشته باشند. پس از 12 ماهگی، آنها در معرض خطر کمبود آهن هستند زیرا دیگر شیرخشک غنی شده با آهن نمی نوشند و ممکن است غلات نوزاد غنی شده با آهن یا دیگر غذاهای حاوی آهن را برای جبران تفاوت مصرف نکنند.
شیر گاو آهن کمی دارد. نوشیدن زیاد شیر گاو نیز می تواند کودک نوپا را در معرض خطر کمبود آهن قرار دهد. کودکان نوپا که مقدار زیادی شیر گاو می نوشند ممکن است کمتر گرسنه باشند و کمتر غذاهای غنی از آهن بخورند. شیر جذب آهن را کاهش می دهد و همچنین می تواند پوشش روده را تحریک کند و باعث خونریزی کم و از بین رفتن تدریجی آهن در مدفوع (مدفوع) شود.
کمبود آهن می تواند رشد را تحت تاثیر قرار دهد و ممکن است منجر به مشکلات یادگیری و رفتاری شود. و می تواند منجر به کم خونی ناشی از فقر آهن (گلبول های قرمز بسیار کم در بدن) شود. آهن برای ساخت گلبول های قرمز که اکسیژن را در سراسر بدن حمل می کنند، مورد نیاز است. بدون آهن و گلبول های قرمز کافی، بافت ها و اندام های بدن اکسیژن کمتری دریافت می کنند و آنطور که باید کار نمی کنند.
برای کمک به جلوگیری از کمبود آهن:
- مصرف شیر کودک را به حدود 16 تا 24 اونس در روز (2 تا 3 فنجان) محدود کنید.
- غذاهای غنی از آهن (گوشت، مرغ، ماهی، غلات غنی شده، لوبیا، توفو) را بیشتر سرو کنید.
- هنگام سرو وعده های غذایی غنی از آهن، از غذاهای حاوی ویتامین C (مانند گوجه فرنگی، کلم بروکلی، پرتقال و توت فرنگی) استفاده کنید که جذب آهن در بدن را بهبود می بخشد.
- سرو غلات غنی شده با آهن را تا سن 18 تا 24 ماهگی فرزندتان ادامه دهید.
اگر نگران این هستید که فرزندتان رژیم غذایی متعادلی ندارد، با پزشک خود صحبت کنید. بسیاری از کودکان نوپا از نظر کم خونی فقر آهن بررسی می شوند، اما هرگز بدون مشورت با پزشک خود مکمل ویتامین یا مواد معدنی به کودک خود ندهید.