آلرژی در تغذیه نوزاد ممکن است حتی با شیر مادر یا شیر خشک نیز صورت گیرد. تغذیه انحصاری با شیر مادر یا شیر خشک برای اولین بار در حدود 6 ماه اول زندگی توصیه می شود.
اگر کودک شما به شیر گاو حساسیت دارد و از شیر مادر تغذیه نمی کند، با پزشک عمومی خود در مورد نوع شیر خشکی که باید به او بدهید صحبت کنید.
اگر باردار یا شیرده هستید، لازم نیست از غذاهایی که میتوانند واکنشهای آلرژیک ایجاد کنند (از جمله بادامزمینی)، اجتناب کنید، مگر اینکه به آنها حساسیت داشته باشید.
آلرژی در تغذیه نوزاد با مواد غذایی
هنگامی که از حدود 6 ماهگی شروع به معرفی غذاهای جامد به کودک خود می کنید، غذاهایی را که می توانند باعث واکنش های آلرژیک شوند را یکی یکی و در مقادیر بسیار کم معرفی کنید تا بتوانید هر واکنشی را تشخیص دهید.
اگر کودک شما قبلاً آلرژی دارد، مانند آلرژی غذایی یا اگزما تشخیص داده شده، یا اگر سابقه خانوادگی آلرژی غذایی، اگزما، آسم یا تب یونجه دارید، ممکن است لازم باشد هنگام معرفی غذاها مراقب باشید. ابتدا با پزشک عمومی یا بازدیدکننده سلامت صحبت کنید.
غذاهایی که می توانند باعث واکنش آلرژیک شوند عبارتند از:
- شیر گاو
- تخم مرغ (تخم مرغ بدون مهر شیر قرمز نباید خام یا کمی پخته مصرف شود)
- غذاهای حاوی گلوتن، از جمله گندم، جو و چاودار
- آجیل و بادام زمینی (آنها را خرد شده یا آسیاب شده سرو کنید)
- دانه ها (آنها را خرد شده یا آسیاب شده سرو کنید)
- سویا
- صدف (خام یا کمی پخته سرو نکنید)
- ماهی
این غذاها را میتوان از حدود 6 ماهگی به عنوان بخشی از رژیم غذایی کودکتان مانند سایر غذاها معرفی کرد.
نکات مهم در آلرژی در تغذیه نوزاد
- پس از معرفی و در صورت تحمل، این غذاها باید بخشی از رژیم غذایی معمول کودک شما شوند تا خطر ابتلا به آلرژی را به حداقل برسانند.
- شواهد نشان داده اند که تاخیر در معرفی تخم بادام زمینی و تخم مرغ بیش از 6 تا 12 ماه ممکن است خطر ابتلا به آلرژی به این غذاها را افزایش دهد.
- بسیاری از کودکان حساسیت خود را به شیر یا تخم مرغ افزایش می دهند، اما آلرژی به بادام زمینی معمولا مادام العمر است.
- اگر کودک شما حساسیت غذایی دارد، برچسب مواد غذایی را با دقت بخوانید. اگر مطمئن نیستید که حاوی مواد غذایی هستند که فرزندتان به آن حساسیت دارد، از خوردن غذاها خودداری کنید.
آلرژی در تغذیه نوزاد را چگونه تشخیص دهیم؟
واکنش های آلرژیک معمولاً به سرعت در عرض چند دقیقه پس از قرار گرفتن در معرض یک آلرژن رخ می دهد.
آنها می توانند باعث شوند:
- عطسه کردن
- آبریزش یا مسدود شدن بینی
- چشم های قرمز، خارش دار، آبریزش
- خس خس و سرفه
- بثورات قرمز و خارش دار
- بدتر شدن علائم آسم یا اگزما
بیشتر واکنش های آلرژیک خفیف هستند، اما گاهی اوقات یک واکنش شدید به نام آنافیلاکسی یا شوک آنافیلاکسی ممکن است رخ دهد.
وسوسه نشوید که با حذف یک غذای اصلی، مانند شیر، آزمایش کنید، زیرا این امر می تواند باعث شود کودک شما مواد مغذی مورد نیاز خود را دریافت نکند.
با پزشک یا پزشک عمومی خود صحبت کنید، که ممکن است شما را به یک متخصص تغذیه معرفی کند.
افزودنی های غذایی و کودکان و آلرژی در تغذیه نوزاد
مواد غذایی به دلایل زیادی حاوی مواد افزودنی هستند، مانند حفظ آن، کمک به ایمن شدن برای مدت طولانی تری برای خوردن و ایجاد رنگ یا بافت.
همه افزودنی های غذایی قبل از استفاده از آزمایش های ایمنی دقیق می گذرند. برچسب مواد غذایی باید به وضوح افزودنی ها را در لیست مواد تشکیل دهنده نشان دهد، از جمله نام آنها یا شماره “E” و عملکرد آنها، مانند “رنگ” یا “نگهدارنده”.
تعداد کمی از افراد نسبت به برخی از افزودنی های غذایی مانند سولفیت ها واکنش های نامطلوب نشان می دهند، اما واکنش ها به غذاهای معمولی مانند شیر یا سویا بسیار شایع تر است.